[]

insanlar internet olmadan napiyorlarmis?

Valla ben sıkıntıdan patliyorum ki mobil internetim var. Televizyonda sacma sapan seyler var, kitap da okuyorum ama internetsiz olmuyor iste. Ne dizilerimi izleyebiliyorum ne de bir sey arastirabiliyorum. Oyle ki temizlige kadin gelecekti gerek kalmadi bu hafta, ben yaptim hepsini. Yeni tasindim diye okula da gitmedim, oturuyorum bos bos.

Siz internet olmadigi zaman nasil vakit geciyorsunuz? Bir seyler onerseniz de iki uc gunumu gecirebilsem ben de.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
@want2die : Bir ara sıkıntıdan mandalinaya sarmıştım. Bir oturuşta 4 kilo yedim valla.


  • hicunutmam  (05.12.14 13:24:06) 
Başlıktaki soruna cevap olarak yazıyorum. İnsanlar bence intenet olmadan önce daha az boş işle uğraşıyorlardı, zamanlarını daha verimli kullanıyorlardı. Tamam çoğu meselede zaman kazandırmış olabilir bu internet, en basitinden e-mail çok önemli bir gelişme. Benim düşüncem bu yönde.


  • aguilas negras  (05.12.14 13:25:11) 
günde 2-3 gazete alır okurdum, haftalık bütün mizah dergilerini okurdum.

tüketici gazetesi vardı araba bakmak için onu alırdık :)

ve evet zamanı daha değerli kullanıyorduk herhalde.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (05.12.14 13:49:50) 
@aguilas negras; İnternetin olmadığı dönemlerde insanlar daha az boş işle uğraşıyorlardı diye düşünmek bence yanlış. O dönemde de insanlar saatlerce televizyon izliyordu vs. Bu düşünceye göre televizyonun olmadığı dönemlerde insanlar çok daha meşgül oldukları ortaya çıkar ki bu da saçmadır.
Klasiktir, kitap oku, el işi, puzzle, bulmaca, dergi, gezmek, dolaşmak, arkadaşlarla buluşmak gibi şeylerle vakit geçirebilirsin.

  • arockm  (05.12.14 13:56:48) 
örnek:
www.raprup.com

bunun gibi kaç tane güzek örnek vardı da bulamadım şimdi.

insanlar birbirlerine zaman ayırıyolarmıs eskiden...
  • hain kostokk  (05.12.14 13:57:34) 
Acaba internet ve bilgisayar olmadan üç gün yaşayabilir miyim diye merak edip denedim. Şu yaşıma kadar bir tane kitap okumamış olan ben, üç günde iki kitap bitirdim. Demek bir ay internet ve bilgisayar olmazsa alim olup uçarım herhalde.


  • cetoxim  (05.12.14 14:03:18) 
çalışanlar işe, okuyanlar okula giderdi. ev kadınları da o okuyan, çalışanlara kahvaltılarını ettirir, evini temizler, yemek bulaşık çamaşır allah ne verdiyse. çarşı pazar biraz komşuculuk, akabinde akşam yemeği hazırlığı. işten, okuldan gelenler evde biraz dinlenir, kimileri tv izler, kimiler kitap okur, ödev yapar. arada misafir gelir veya misafirliğe gidilir, insanlar birbirleriyle sohbet eder. o zamanlar insanlar saatlerce tv falan izlemezdi, hele tek kanallı dönemde öyle bir bağımlılık yoktu. çok da boş işlerle uğraşan yoktu işsiz değilse.

kitaplar varken başka meşgale aramıyorum mesela. günde 20-30 sayfa okumakla kalmadığım için yemek+uyku+banyo falan dışında kesintisiz okuyabiliyorum. nette de böyle arada kafa dağıtmak için birkaç saat takıldığım oluyor, ama girmedim mi hiç aramıyorum. e-posta kontrol etmek bile zoruma gidiyor. ancak yine kitap/makale sözkonusu olunca zaman zaman güzel erişim sağlayabiliyor, o avantajını es geçemem.

sinemaya gidebilirsiniz, sergilere vb. öncesinde veya sonrasında çay kahve bira neyse içersiniz. dışarıda bir yemek yiyebilirsiniz. aramadığınız ama özlediğiniz birileri varsa arayabilir veya mümkünse buluşabilirsiniz. yürüyüş yapabilirsiniz. şehrin görmediğiniz yerleri varsa oraları turlayabilirsiniz. istanbul'da birkaç yıldır yaşayıp bellibaşlı semtleri görmemiş, yerlerini bile bilmeyen arkadaşlar var da oradan aklıma geldi. bunu yapmak için istanbul'da olmak gerekmiyor tabii.
  • tedirginlik hucresi  (05.12.14 14:40:58) 
al bi 1000lik puzzle. yanına da kahve yap, güzel de müzikler aç. çerçevesini de al ama. kendin yapıştırırsın.

aynı durumdayken öyle yaptım.
  • seksen9  (05.12.14 14:45:12) 
internetsiz kaldığım bir dönem olmuştu, yaklaşık 8-9 ay. yeni taşınmıştım. ilk zamanlar çok zorlanmıştım da sonra alışmıştım internetsiz kalmaya. tek sorun araştırma yapamamamdı.

her sene köye gidiyorum. köyde baz istasyonu bile yok. telefonlarımız çeksin diye dağlara çıkmışlığımız var. ama köyde hiç aramıyordum interneti. uğraşacak çok şey olunca, 2 hafta boyunca telefonu bile 1-2 kere alıyordum elime.

yapmaktan hoşlandığın bir şey bulman lazım yani.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (05.12.14 14:49:20) 
ha bir de tetris oynardik her yerde :)


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (05.12.14 14:57:47) 
Ben anca kitap okurdum. İlkokulda, lisede şimdi olsa beni sıkacak ağır kitapları okurdum. Tahammül eşiğim yüksekti. İnternet odaklanma suresini kısaltıyor, dizi izleye izleye filmler bile bayıyor insanı. Daha verimli işlerle uğraştığımıza katılıyorum. Çocugumu nete sokmicam.


  • yarmasimo  (05.12.14 16:33:19 ~ 23:49:59) 
o zaman her şey daha dolu doluydu. özlüyorum.


  • Tyler89  (05.12.14 22:48:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.