[]

Ankara Anıtkabir Ziyareti Hakkında

Geçen hafta kafam esti, hiç başkenti görmediğim içime oturdu ve günü birlik ankara'ya gittim. Aşti terminal den ankaray'a atladım. sakarya caddesinde indim, oraları gezip döndüm geri ama anıtkabir'i ziyaret edemedim içimde kaldı.

Bu hafta yine günübirlik sadece antkabir ziyareti için ankara'ya gitmeyi düşünüyorum. biraz bilg ialmak istiyorum.

ankaray ulaşımı çok basit geldi bana. bunu kullanarak nasıl kestirme anıtkabir'e giderim, hangi durakta inmeliyim?

anıtkabir ziyareti her saat oluyor mu? istediğim saatler de gidebilir miyim?

cumartsi,pazar ziyarete açık mı?

isteyen elini kolunu sallayarak girebiliyor mu?

ve tavsiyeler...

teşekkürler...

 
tandoğan'da inip biraz yürüyerek arazisine giriyorsunuz. girişte çanta vs varsa orada bırakıyorsunuz.
gidince hemen mozolenin olduğu yere geçin, ondan sonra altındaki müzeyi gezin. sonra da avluda biraz takılın. ankara manzarası oradan çok güzel.

  • bira sisesi kapagi  (05.12.14 13:31:33 ~ 13:31:47) 
Her gün ziyarete açık. Yeri çok basit Tandoğan durağında inip yürüme mesafesinde. Metro, otobüs ulaşımı var.

01 Şubat - 14 Mayıs 09:00 16:30
15 Mayıs - 31 Ekim 09:00 17:00
01 Kasım - 31 Ocak 09:00 16:00
  • arockm  (05.12.14 13:33:34) 
anıtkabir'in iki tane kapısı var. biri tandoğan'da, biri anıttepe'de.

tandoğan'da ankaray durağı var. orada inip biraz yürüyerek anıtkabir'in tandoğan kapısına ulaşırsınız. ama kapıdan sonra da biraz yokuş yukarı yürümeniz gerekir. bu yürüyüş sonunda aslanlı yol'un başına varırsınız. orayı da geçip mozole'ye varırsınız. biraz uzun bir yürüyüş yolu.

bir de anıttepe kapısı var. burası mozole tarafına yakın. doğrudan mozole'ye çıkarsınız. bu kapıya ulaşmak için iki vasıta yapmanız gerekir. ankaray'ın beşevler istasyonunda inip hemen indiğiniz yerden geçen cebeci-sıhhiye dolmuşlarına dolmuşlarına binerseniz anıttepe kapısında inersiniz.

daha önce bir arkadaşa hazırladığım görsel vardı, size yardımcı olur, yürüyeceğiniz mesafeleri görebilirsiniz.

i.imgur.com
  • kibritsuyu  (05.12.14 13:58:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.