[]

Tarihi geçmiş ''yeni lastik'' muayenede sorun çıkarır mı?

Aracımın lastiklerinin tarihi geçmiş, gel gelelim lastikler yeni demem o ki raf ömrünü rafta yemiş. Dişleri falan sağlam.

1- Ocak'ta muayenem var yine de değiştirsem mi?
2- Konusu açılmışken lastiklerim kış lastiği değil, bunun için ceza öder miyim?
3- 4 mevsim lastikler cezaya tabii mi?
4- Konusu gelmişken www.hepsiburada.com şöyle bir paket muayenede yeterli olur mu? almam gereken veya dikkat etmem gerekenler neler.

Tikler birazdan gelecek, teşekkür ederim.

 
1- dişleri sağlamsa değiştirmene gerek yok. tarihini değil lastiğin kendisini kontrol ediyorlar.
2- zorunluluk sadece ticari araçlarda var. hususi araçlarda zorunlu değil
"Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden; kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve ‘A türü yetki belgeleri’ne kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur. "

3- kış lastiği sınıfına giriyor mu bilmiyorum.

4- linkteki paket yeterli, zaten muayene alanında da buna yakın fiyata satılıyor. bir tanıdıktan da alabilirsin.

ek olarak; vizeye ilk gittiğinde "ağır kusur" olarak belirtilen bir şey çıkarsa sana 1 aylık süre ve bir belge veriyorlar. 1 ay süre içerisinde ilgili kusuru düzeltip 'ücretsiz olarak' tekrar vizeye girebiliyorsun. bu süreçte trafik çevirmesine denk gelirsen elindeki belgeyle ceza falan da yemiyorsun. o yüzden lastiklere gereksiz yere sakın masraf yapma.

dikkat etmen gereken diğer hususlar da; yanmayan farın olmasın, silecek suyun muhakkak olsun, sileceklerin çalışsın, arabada herhangi bir yağ kaçağı falan olmasın (düşük bir ihtimal ama dikkat et).
  • himmet dayi  (05.12.14 12:27:40 ~ 12:27:50) 
Kiti muayene için taşımayın, olsun bir zahmet yanınızda sürekli.
Lastiklerin ömrü de dolduysa kendinizi düşünün bir tekrar. Siz kullanıyorsunuz arabayı.

Sanki kurallar hep kontrol varmış gibi davranmayın, bir sebebi var hepsinin. Ben anlamıyorum sırf kontrolden geçmek geçici bir şeyler yapmayı.
  • burfak  (05.12.14 13:38:50) 
lastiklerin tarihi nedir? bir lastiğin 5 sene raf, 5 sene de kullanım ömrü var. sizin lastiğinizin üretim tarihi nedir ki?

kış lastiği yalnızca ticari araçlar için zorunlu. sizin için bir zorunluluk yok.
  • sijwocaq  (05.12.14 18:03:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.