[]

kani tuketen hastalik? ya da oyle bi sey, ne bu?

az once annemle konustum. gectigimiz gun komsusunun soyledigi, bir tanidiginin muzdarip oldugu bir hastaliktan bahsetti. olay su: aynen benim gibi 20 yasinda bir eleman yururken zorlandigini, ayaginin agridigini soyluyor. sonra ona dalaginin alinmasi gerektigini soyluyorlar. ameliyat icin verilen ilac cocugun cigerlerini parcaliyor (?) ve cocuk ameliyattan sonra hic yuruyemiyor, tekerlekli sandalyede.

anneme "yalandir" falan dedim ama kendisi de boyle bir hastaligi duydugundan cok emin. vucutta dalagin alinmasini gerektirebilecek, kani azaltan ya da kandaki seylerin verimliligini dusuren, ayaga vuran bir hastalik ne olabilir?

5 aydir doktor doktor geziyorum, onlarca ihtimal dusunuldu ama kimse bu tarz bir hastaliktan bahsetmedi bana. bu ne lan?

tikler gecikebilir, en gec aksam verecegim
yine hastanedeyim amk sarjim bitiyo.

 
kanı tüketen mi yoksa kan üretmeme nedeni mi acaba?
kan kanseri/anemi olmasın? geçenlerde bir tanıdığımız bu nedenle rahmetli oldu.

  • teknikekip  (05.12.14 11:15:58) 
basiniz sagolsun hocam. annem de pek bilemiyor, simdi kadina sizinkinde ne vardi diye soramiyor da tabii... o yuzden detay hakkinda maalesef bir sey diyemiyorum.

ama kanser degildir, kanser olsa en azindan o kadarini aklinda tutabilirdi. anemi de yine asina oldugumuz bir kelime. bunlar olsa unutmazdi gibime geliyor. bir de bunlarin ayakta agri, yuruyunce guc kaybi yapma ihtimali var mi ki? ben sorayim bi belki anemidir.
  • pescador  (05.12.14 11:21:58) 
oraklı anemi olabilir mi?


  • purusha  (05.12.14 11:24:36) 
Evet yürümekte zorlanıyordu fakat o yaşlıydı zaten. Haftada bir kan nakli için hastaneye gidiyordu. Sizin durum farklı olabilir tabii bilemiyorum. Size de geçmiş olsun.


  • teknikekip  (05.12.14 11:25:12) 
orak hücreli anemi

yürürken zorlanması vazo-okluzif kriz
dalağın alınması zaten neredeyse tamamında oluyor
  • la noix  (05.12.14 11:25:39 ~ 11:26:37) 
evet, bu cok mantikli.

ben iki kez kan testi yaptirdim yakin zamanda. seker, tiroid, ure, kreatinin, b12 vs. pek cok seye bakildi. ayrica sag bacaktan komple ultrason da cekildi. normal olmayan hicbir sey yok.

bende bundan yok di mi o zaman? olum dalak alindi diye gencecik adam tekerlekli sandalyede simdi cigerleri de gitmis, cok korkuyom ya
  • pescador  (05.12.14 11:31:59) 
pescador, umarım beni yanlış anlamazsın ama büyüğün olarak seni bir konuda uyarmak istiyorum

son zamanlarda duyurularında çok beylik laflar görüyorum
"anneme "yalandir" falan dedim", "5 aydir doktor doktor geziyorum, onlarca ihtimal dusunuldu"

kişinin hastalığı konusunda yalancı demek gerçekten hoş değil. evet belki doğru olmayabilir ama bilirkişi sen değilsin. ben de kalkıp 20 yaşında gencecik çocuk niye yürüyemesin, yalandır diyebilirim senin arkandan. bu senin için ne kadar hoşsa o kişi için de hoş bir durum olur.

sadece bu duyurundan örnek verdim, diğerlerinde de gördüm ama şimdi ıncık cıncık edip liste yapamayacağım.

sana yapılmasını istemediğini başkalarına yapma
  • la noix  (05.12.14 11:38:04) 
@la noix, yalandir dememin sebebi olayin felaketmis gibi sadece kotu yonleriyle aktarilmasi. o cocugu en iyi ben anlarim. ona bir sey dedigim yok. yalandan tekerlekli sandalyeye oturacak degil elbette. ama ailesinin hastaligin adini bile soyleyememesi iskillendirdi iste.

ayrica duyuruda yazdiklarimi cok ciddiye almayin, cok fazla ironi-saka-abarti kullaniyorum. normalde daha tatli ve kibar biriyim.
  • pescador  (05.12.14 11:44:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.