[]

yurtdışından kayıtsız telefon

yurtdışından alınan telefon Türkiyede kayıt edilmeden pratikte kaç gün kullanılabiliyor?

Normalde 15 gün ama 2 günde telefonu kapananı da duydum, bu böyle mi gerçekten?

Yabancı sim kartla cihazı kullansak bir şey fark ettirir mi kapanma aşamasında?

Heralde Türkiyeye gelen yabancı turistler turkcell hattı takınca 2 günde telefonları kapanmıyor?

 
60 gün içinde kapanıyor. yabancı hatla kullanabilirsin bence. çünkü olay şöyle işliyor. sen bir türk hattı kayıtsız bir telefona taktığında. operatör bu hattın imei bilgisini btk'ya bildiyor ya da otomatik olarak kontrolü yapılıyor o imei'in o kısmını bilmiyorum artık. sonra kullandığın operatöre bilgi gidiyor btk'dan ve o operatör senin baz istasyonu kullanmanı engelliyor ve hattın aslında o telefonda çekmiyor. yabancı hat taktığında operatörler bunun yabancı bir hat olduğunu elbet anladığı için buna gereksinim duymuyorlar ve telefonun çekiyor.


  • arcass  (05.12.14 01:28:02) 
e peki sürekli yabancı hattı mı takmak lazım? yoksa ilk seferde yabancı hat falan mı takmak lazım?


  • bonjurkes  (05.12.14 01:33:13) 
Yabancı hatla kullansan dahi imei bilgisi gidiyor. 60 gün içinde Türk operatörler kendi hatlarının o telefonda kullanımını engelliyorlar sadece. Yani 60 gün boyunca yabancı hat takıp oo uyanmadılar ben kendi Türk hattımı takayım durumu yok. atıyorum bi avea hattı taktığında çekmez telefon ama bi orange hattı taktığında çektiğini gözlemledim ben :) telefon yeni bir model ise açtırmanı öneririm. Eski modellerdense hiç uğraşma para da verme :)


  • arcass  (05.12.14 11:59:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.