[]

Tıbbi bilgisine güvenen arkadaşlar bir fikir versin lütfen

Arkdaşlar uzun zamandır neolduğunu bilmediğim bir rahatsızlıkla boğuşuyordum sonunda bir doktor kolonoskopi omaksızın ibs tanısı koydu 7-8 ay evvel.
Bu süreçte psikiyatra gittim paxera verdi onu kullanmaya başladım bunun dışında ibs için kulandığım debridat, meteospazmyl ve arada çok gergin hissettiğimde yada ağrılarım arttığında tranko buskas.

Ibs nin ne menem bir bela olduğunu biliyorsunuzdur zaten. Uzuzn sütredir yaşam standartlarımı değiştirip iyi ve düzenli beslenmeye çalışarak ve kensimi psikolojik olaak telkjin ederek rahatlamaya bu bela ile yaşama alıştırmaya çalışıyordum. Bir ölçüde de başarılı oldum sayılırdı.

Bu arada son bir haftadır bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine reişi mantarı kapsülleri de kullanmaya başladım.

Şimdi yeni oluşmuş esas sıkıntıma gelelim. bi kaç gündür uyandıktan sonraq gün içnde evde veya dışarıda yürürken hareket ederken özellikle kafamı sağa sola çevirirken böyle sanki hafifçe kafamdan başlayıp bütün vücudumda hissettiğim bi elektriklenme hissi gibi bir şey oluşuyor. tam nasıl tarif edeceğimi de bilmiyorum ama hani sanki kfam güzel gibi sanki böyle anlık olarak rüyadaymışım hissi gibi garip bir his. titreme desem değil titreme yok özellikle ani hareketlerde eğilip kalkmalarda. misal şimdi tarif etmek için bir yandankafamı aniden sağa sola çevirirken dudaklarımın üstüne altında da hissediyorum gibi. hafif uyuşukluk hissi gibi. hani ayak uyuştuktan sontra olan karıncalanma gibi ama çok çok daha az hafifi. Hani rahatsız edici bir his desem tam olarak değil ama garip. Bazen daha fazla hissediyorum bazen daha az. Hani dışarıda yürrken ayaklarıma kadar bile hissediyorum. kimi zaman ufak bir hareketimle kimi zaman daha ai ve hızlı harektlerle öyle belli bir şeyi de yok.

Bu arada son olarak şimdi farkettim sanırım bir 3-4 gündür paxera almayı unuttum. hafif bir antidepresan olasada aniden kesilmemesi gereken bir ilaç olarak biliyorum. bunun bir yan etkisi olabilir mi?

beklesem geçer mi yada bunun için bir an evvel bir doktora görünmem gerekir mi ve ne uzmanına gözükmeliyim. Şimdiden teşekkür ederim.

 
anksiyete bozukluğu diyorum. onda da hiçbir şeyi tarif edemiyorsunuz.


  • sorumatik  (05.12.14 00:13:26) 
bir iki haftaönce de böyle bir durum yaşar gibi olmuştum. dün yoğun olarak hissettim. dün gece epey yaptı gibi sanki ama yorgundum ondandır diye düşündüm. bir de sanırım eklemem gerek son 4-5 senedir gece uykusu pek nadir uyuyabilen biriyim. ne kadar uykum olsada uyumakta zorlanıyorum çoğu zaman aten.


  • pipisipis  (05.12.14 00:19:09) 
arkadaş tavsiyesiyle ilaç kullanma, bir de debridat bağırsaklara hiç iyi gelmiyor kendi tecrübeme göre. aslında bağırsak florasını bi bozdun mu 3-4 ay düzelmiyor, ilacı falan bırak strese girme 3 ay sonra düzelir derim.

not: dohtur değilim.
  • divit  (05.12.14 00:29:35) 
Arkadaş tavsiyesiyle kulanjdığım ilaç değil zaten gıda takviyesi olarak geçiyor. debridat uzu süredir kullanmıyorum zaten hiç bir yararını görmedim, kefir filen içiyorum daha iyi geliyor.

şimdi biraz araştırdımda pazera birden kesilmemesi lazım mış. onunla ilgili bir şey olabilir bu hissettiklerim sanırım. kesmedim de içmeyi unuttum işte br kaç gündfür şimdi bir tane alsam mı almasam mı bilemedim.
  • pipisipis  (05.12.14 00:43:31) 
Doktor değilim ama nörolog görse yorumlayabilir sanki. Uyuşma vs. olunca onlar bakar genelde.


  • nightwalkerg  (05.12.14 00:44:34) 
abi uyyuşma ibi de değil öytle sürekli gelip giden bir his bak şimdi yazıyorum normalim doğrulurke yine gelicek ne bileyim garip. bir tane aldım şimdi paxera bakalım ondan mı.

gerçi ilk kullanmaya başladığımda da bir aylık paket bitince almayı unutup bir hafta kadar kullanmamışsonra alıp yeniden başlamıştım ama böyle bir şey hissetmemiştim hiç.

kafama edeyim bir de sürekli bişeyleri unutuyorum zaten bir de bu gibi önemli bazı şeyleri unuttum mu tam unutuyorum...
  • pipisipis  (05.12.14 00:55:36) 
bu tarz şöyle hissediyorum böyle hissediyorum gibi bi süre garip belirtiye, ve aynen ibsye sahip, antidepresan yollarından geçmiş panik atak anksiyete teşhisleri konulmuş birisi olarak eğer olabiliyorsa (benim hayatımda maalesef olamıyor..) çözüm şu canım kardeşim.

kendini bir kere dinlemeye başlayınca emin ol bir sürü garip "tam tarif edemediğin" belirtiler çıkar da çıkar. bu yüzden mümkün olduğunca kendini unutacağın iş/hobi/ilişki/ortam içerisine girmeni öneriyorum.
  • dantealighieri  (05.12.14 01:05:32) 
Vay arkadaş! hem ibs olsun hem reişi mantari kullan hem hafif de olsa antidepresan kullaniyor ol ama unut bunun üzerine tabi beslenme rutinin nasil onun yukardakilerle bi uyumsuzlugu varsa da cabasi...iyi cesaret.
Ibs zor.Karistirmamak lazim bunyeyi. Belki de yan etkidir ama devam ederse zaten günlük hayatini etkiler görünürsün doktora.
Doktor değilim.
  • gis  (05.12.14 01:11:30) 
Benim bir arkadaşım kullandığı antidepresanı üç dört gün almayınca aynı durumu yaşamıştı. Tekrar başlayınca geçti


  • napoli  (05.12.14 06:35:58) 
Arkadaşlar ilgi alakanıza teşekkür ediyorum.

ibs mevzusu yüzünden deniyorum reişi mantarı gibi yanürünleri zaten fakat onun meteospazmlyl ve çok zor durumda kalırsam tranko buskas dışında işe yarayan bir şy olmadı şimdilik malesef. Kefir gibi probiyotik gıdalar rahatlatıyor. dengeli saatlerde yaşayamasamda gece uyuyamama yüzünden denneli bezsleniyorum aslında yediğim şeyler gayet net ve standart az porsiyonlarda. dokunduğunu hissettiğim gıdayı almayı bırakıyorum.

Bu uyuşujkluk, baş dönmesi titreme karışımı his sanırım paxera dan mış. dün gece bir tane alıp başladımtekrardan sabaha kadr sürdü hissiyat ve fakat uyanıp uyandığımda gitmişti.
  • pipisipis  (05.12.14 21:58:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.