[]

internetteki görselleri kendi işimizde kullansan sıkıntı olur mu

misal deviantartta falan millet yayınlıyor ya fotoğraflarını bunları kullansak hukuki bi sıkıntı olur mu? prosedür nedir_




 
türkiye burası bir şey olmaz, ama olabilir de.


  • sorumatik  (04.12.14 23:45:04) 
copyright falan yok neticede


  • all girls dream  (04.12.14 23:45:55) 
Nerede kullanacağına bağlı. Örneğin bundan 4 sene önce kızın biri berlinden dava açıp şirketi batırma noktasına getirmişti. Risk budur diyorsan görelim :)


  • cetoxim  (04.12.14 23:47:09) 
Hukuki durumunu bilemem ama adamin resmini,cizimini kullanacaksin bir yaz izin iste ya da bisiler atesle adama.iyidir yani.


  • cizgilipijama  (04.12.14 23:49:30) 
bişey oluru olmazı bırak etik değil, emek hırsızlığı yapıyorsun. çok elzemse izin almak kaydıyla yapabilirsin bence.


  • bruceandwayne  (04.12.14 23:51:29) 
Evet olur.

Şöyle basite indirgemeye çalışayım.

1) Bir kişinin kendisinin ya da başkasının çektiği fotoğrafını kullanmak istiyorsunuz: O kişiden izin almanız lazım fotoğrafı üzerinde kişilik hakkı olduğu için.

2) Güzel sanat eseri niteliğinde olan bir fotoğraf kullanmak istiyorsunuz: FSEK kapsamında korunan bu fotoğraf eseri için fotoğrafçıdan zin almanız gerekir. Fotoğrafta kişi(ler) varsa onlardan da 1. madde sebebiyle ayrıca izin alınır.

3) Stüdyoda çekilmiş ama sanat eseri de olmayan bir fotoğraf kullanmak istiyorsunuz: Burada emek korunuyor. Stüdyo kiralanmış, ekipman kiralanmış, modele makyaj yapılmış, giysi hazırlanmış vb. İşte buna harcanan emek korunuyor. Bu yüzden yine fotoğrafçıdan izin almak gerekiyor. Fotoğrafta kişi(ler) varsa 1. madde sebebiyle yine ayrıca izin alınır.
  • m e l t e m  (05.12.14 00:21:27) 
Deviantta copyfight falan yok derken?
about.deviantart.com

  • zombi  (05.12.14 07:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.