[]

nasıl uyarmalı?

21 yaşındaki yetişkin bir erkeğe çişini yaptıktan sonra sifonu çekmesi gerektiğini nasıl söylersiniz? bu kişiyle henüz 10 gündür aynı evi paylaşıyorsunuz ve kişi yabancı.




 
(bkz: aduket)


  • divit  (04.12.14 23:32:01) 
büyük tuvaletimi yaparım, sifonu çekmem.
yaparım bunu yani. anlasın pij.
bidaha yapmaz heralde.
  • hain kostokk  (04.12.14 23:32:39) 
"idrarındaki koku için doktora göründün mü?" gibi bir soru sorabilirsin.


  • sorumatik  (04.12.14 23:32:44) 
Doğrudan söylemeyi deneyin. İma edilerek anlatılacak bir şey değil.


  • pike  (04.12.14 23:33:36) 
hacı sidiğin acaip kokuyor rahatsız falan mısın galiba hastalık var dedin mi bir daha yapmaz..


  • inanmazsan inanma  (04.12.14 23:34:06) 
şöyle bir şey var eksisozluk.com

bu kültürdeyse bilmiyor olabilir, söylemek lazım.
  • nereye bu gidis  (04.12.14 23:35:50) 
susuzluk, kuraklık diz boyu her çişten sonra sifon çekmeyin zaten. o arkadaşta bilinçli biri olduğu için çekmiyordur.

brezilyalılar şöyle bir video yapmışlar ayrıca duşta işeyin sifon çekmeyin diye.
www.youtube.com
Sabah ya da akşam; ne zaman banyo yapıyorsak tuvalet yerine duşta işeyerek 4 kişilik bir evde ciddi bir su tasarrufu yapmak mümkün. Rakama vurunca her gün duş alıyorsanız bu yöntemle günde 20; ayda 600 litre tasarruf edebilirsiniz. Hane başına ayda 600 litre su tasarrufu azımsanacak oran değil. Bunun ülke ekonomisi ve doğal kaynaklarına yansımasını düşününce hele.

Üstelik çişten iğrenmeye de gerek yok. İnanması zor gelse de çiş sterildir. Mikrop ve bakteri içermez. Vücudunuz her adımda filtre etmiş, temizlemiştir (inanmazsanız doktorunuza danışın). Bu yüzden susuz kalanlara zor durumda kendi çişini içmesi salık verilir. Tedavi için kullanan bile vardır (bunları seneler önce Türkçe’ye çevrilen Çişteki Mucize kitabından okumuştum ama itiraf ediyorum şimdiye dek çişimi içmişliğim yok. Epey eğlenceli bir kitaptır; alıp karıştırmanızı tavsiye ederim).
(serdar kuzuloğlu'nun bloğundan alıntıdır)
  • nicotinell sakizli muhallebi  (04.12.14 23:38:13) 
nereye bu gidis, tasarruftan dolayı yaptığını sanmıyorum zira evin bütün ışıklarını açık bırakıyor gece yatarken bile. ama belki küçüklükten gelen bir şeydir. o zaman en iyisi "sudan tasarruf etmek için mi sifonu çekmiyorsun bilmiyorum ama bir anlamı yok çünkü ben her seferinde hem senden hem de kendimden sonra zaten 2 kez çekiyorum" diyeceğim.


  • letheavendangered  (04.12.14 23:39:41) 
nicotinell sakizli muhallebi, kimse kusura bakmasın da başkasının çişinin üstüne çişimi yapıp da hastalık kapma riskini göze alamam.


  • letheavendangered  (04.12.14 23:42:14) 
@letheavendangered çiş sterildir hasta etmez yazıyor alıntımda :)
aslında sifonda temiz su kullanılması saçma, bir şekilde atık sular devreye girmeli sifon mekanizmasında.

  • nicotinell sakizli muhallebi  (04.12.14 23:51:31) 
ben bir bayan olarak şöyle bir şey yapmıştım.

arkadaşlarımın ( iki erkek) evine davetliydim. tuvalette çiş vardı. ve " arkadaşlar kişisel hijyeninize bence biraz daha dikkat etmelisiniz. " dedim. arkadaşlar anlamadı. tuvalete gidebilirsiniz dedim. sonra muhabbeti geçti, artık böyle şeyler yaşanmamış. bir insanı topluma kazandırdırdın dediler bana. belki işe yarar. samimi kız arkadaşın varsa artık.
  • okyanustaki depresif ruzgar  (04.12.14 23:57:05 ~ 23:58:15) 
depresif rüzgar, ben de kadınım. ama bu şekilde söyleyince o kişi için çok anlaşılır olacağını sanmıyorum pek.


  • letheavendangered  (05.12.14 00:01:49) 
net ve açık biçimde söyle. adam işeyip arkasına bakmaktan utanmıyor, çekinmiyor, sen söylemekten mi çekineceksin?


  • rygard  (05.12.14 00:05:27) 
o tuvalete girmeden önce tuvalete gir, kakanı yap, sifonu da çekme. dersini alsın.


  • m e l t e m  (05.12.14 00:07:03) 
sifon bozuldu mu diye sor.


  • elektr10  (05.12.14 00:19:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.