[]

taksit mi yoksa nakit mi mantikli?

bugun arkadasla epey tartistik. diyelim 10.000 lira kenarda paraniz var. eve cikacaksaniz. ev esyalarini taksitle alip hepsini maasla odemek mi daha mantikli yoksa nakit mi? sebepleriyle aciklarsanmiz sevinirim.




 
nakitle almak %10-%20 arası kâr etmeni sağlayabilir


  • efrasiyab87  (04.12.14 22:18:20) 
param varken taksitten uzak dururum her zaman. taksitin hiçbir avantajı yok.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (04.12.14 22:19:17) 
ben de oyle dusunuyordum; ama arkadas dedi ki para biriktirmeye devam et, kenarda guvence olarak kalsin. ev esyalarini da taksitle alip maasinla ode. bence cok mantikli.


  • mayeskuel  (04.12.14 22:24:43) 
bi malun taksitli fiyatı her zaman peşin fiyatından fazla oluyor. cebindeki on bin lirayı da değerlendirecek başka acil ihtiyacın yoksa peşin almak daha mantıklı.


  • elorelia  (04.12.14 22:25:12) 
Ben nakit verme taraftarıyım.
Borcun olacağına akşam tavuk döner ye, ama aklının bir kenarında borç derdi olmasın

  • facebook  (04.12.14 22:30:48) 
taksitle aldığın zaman durduk yere birikim olsun diye koyduğun paraya değer kaybettirmiş oluyosun. yani bile bile zarar ediyosun. peşin alınır kenara yine taksit öder gibi para koyulursa, aradaki farkı esnaf alacağına kenara koymuş olursun.

kenarda güvence olarak kalsın denilen miktar da 10 bin tl sonuçta. kenarda dursa nereyi kurtarır? evi satıp beyaz eşya alacam demişsin gibi konuşmuş arkadaşın.
  • dolaysiz tumlec  (04.12.14 22:38:09 ~ 23:28:41) 
nakit, bir kere taksitle bişi aldım hayatımda o kadar, daha taksidi bitmeden işten olmak, yarı yolda kalmak var, o zamana kadar o birikmişde uçar (benden uçmaz ama yinede işimi şansa bırakmıyorum) sonra borçu olduğum kişiye mahçup olurum, utanırım.

Birde nakit ile kar edebilen arkadaşlara nasıl olduğunu sorabilirmiyim? ben yapamıyorum yine aynı fiyatı veriyo mağazalar.
  • selam  (04.12.14 23:25:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.