[]

sıcak ve nemli hava sıcaklığını kaybetmeden nasıl kurutulabilir?

ufak çaplı bir sanayi işimiz var. üretim sırasında fırınımızdan sıcak ve nemli hava çıkışı oluyor. bu havayı sıcaklığını kaybetmeyecek şekilde kurutabilirsek tekrar kullanabiliriz ve inanılmaz verimli olur. önerisi ya da fikri olan varsa gözlerinden öperim.




 
çok basit kalabilir, ama bir eşanjör ile, bir miktar ısı kaybını göze alıp, kalan ısıyı kullanabilirsiniz gibi. eşanjör çok mu verimsiz olur?


  • namus ninjası  (04.12.14 16:46:57) 
Nem tutan kimyasallar bulunduran filtreler kullanabilirsiniz. Akışınıza da bağlı bu durum tabi. Filtre hava sıcaklığına gelene kadar bir miktar ısı kaybı yaşayacaksınız ama bu kayıp önemli bir boyutta olmaz. Kimyasalları değiştirmeniz gerekecek belirli bir periyotta.

Hvac dersi almadım ama termodinamik bilgilerime göre de hava koşullandırma genelde bu şekilde değil, ısıtma soğutma şeklinde yapılıyor. Uygulamanız çok spesifik nem değerlerini istemiyorsa bu iş size ısıtmadan daha pahalıya patlayabilir.
  • sulphur  (04.12.14 17:46:01) 
pirinç nem tutar diycem ama olur mu bilemem.

nem tutucu materyaller olsa gerek.
  • siradisi00  (04.12.14 17:59:32) 
bildiğim kurutucular var, dryer veya moisture seperator diye aratabilirsin belki. ya da space drier veya moisture remover.


  • puc  (04.12.14 18:11:33) 
ısı transferini denedin mi? yeterince yerin varsa sıcak ve nemli havanın geçtiği boruların içinden nemsiz havanın geçeceği başka borular geçir, çok verimli değil ama kimyasal filan diye uğraşmazsın, verim kısmını kurcalayabilirsin, basit çözümdür.

yoğunlaşmadan dolayı oluşacak nemi de bir yerlere aktarırsın.
mühendis mi olsaydım acaba, eşanjör'ü filan da öğrenirdim :)
  • roboute guilliman  (04.12.14 18:38:47 ~ 19:09:53) 
kimyasal olayını fiyat/performans olarak araştıracağım. yine de normal bir şekilde soğutarak falan nemi alıp sonra tekrar ısıtma en mantıklı yöntem olacak gibi gözüküyor.


  • nakata1184  (04.12.14 22:33:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.