[]

kredi hakkında

banka kafasına göre faiz oranı belirleyemez dimi, mesela birine sana kredi veririm ama atıyorum toplamda 30.000 tl ödemen gerekirken sen 45 40 ödeyeceksin denmez? böyle garip durum olmz herhalde? imza atılsa da ret olur mu? iptali?

edit: maaş hesabı yani banka zaten ödemesini otomatik alacak.

diğer sorum ise,
maaş kredi oranı var ya, maaşın en fazla %75 ine kadar falan kredi ödemen olabilir,,,, bu bir kural mı yoksa kişi 1500 tl maaşım var hepsini kredi taksidi yapın diyebilir mi?

 
Olabilir sanırım sonuçta serbest piyasa, bunu riskli müşterilere yapabiliyorlar bankalar sanırım, daha doğrusu adama çoğu banka kredi vermiyor veren de daha yüksek faiz istiyor ha tabi sizinki gibi bir fark istenmez.
İmza atıldığında cayma hakkı var 15 günlük.

  • atom karincanin torunu  (04.12.14 16:16:35) 
bankalar kafalarına göre faiz oranı belirleyemez. bazı şartlara bağlıdır.


  • teritori  (04.12.14 16:18:59) 
Bu dediğin şey kısmen geçerli. Somut bir örnek: ING, kredi skoru belli bir düzeyin üzerinde olanlara daha makul faizle kredi veriyor. Bildiğim başka banka da var buna benzer uygulaması olan. Ayrıca bankalar kendi çalışanlarına 5 net maaşa kadar piyasaya çok daha uygun faizlerle kredi verebiliyor. Faiz ve masraflar değişebiliyor kişiden kişiye.

2. soruya gelirsek, kredi alırken gelirini ve giderlerini banka ister. Ödediğin kredi giderleri KKB'de kayıtlı, dolayısıyla sen 1500 TL gelirin varken ve örneğin 500 TL'sini halihazırda başka bir kredi taksitine ödüyorken, 1000 TL taksit ödemeli kredi sana hiçbir banka vermez başka gelirin olmadığı sürece.
  • Lethe  (04.12.14 17:01:17 ~ 17:02:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.