[]

virüsler

Yeni aldığım taşınabilir hard diski bu akşam virüslü olduğu kesin olan babamın bilgisayarına bağlayıp oradan bir takım fotoğraf, video ve excel dosyaları almam gerekiyor. Bu "back-up"tan sonra bilgisayara format atılacak.

İşlem sonrasında taşınabilir hard diskin de virüsleneceğini varsayıyorum, Ne yapmam gerekir? Kendi bilgisayarım virüssüz ve sağlam anti-virüs korumalı. O hd'yi buna bağlasam sağlam bir taramayla hd'yi adam eder miyiz yoksa benimki de mi yarra yering?


 
Bilgisayarı bir linux cd'siyle boot et. Mesela; www.knopper.net

Sonra dosyalarını bununla kopyala. Sonra formatı basarsın.
  • alperz  (04.12.14 14:28:32) 
yukarıda yazılı öneriye ek olarak;

miniPE ile boot edip açabilirsin. bu boot içinde hızlı ve sorunsuz kopyalama için gerekli yazılımlarda bulunuyor. işini bu şekilde hızlı ve temiz halledebilirsin.
  • teknikekip  (04.12.14 14:37:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.