[]

Macbook Air 13'' vs Macbook Pro Retina 13''

Air 1.4 ghz, 8 gb ram
Pro 2.6 ghz, 8 gb ram

arad 420 liralık fark.(pro pahalı tabi)

değer mi?

 
bende ikisi arasında kaldım henüz almadım ama air alacağım. benim için önemli olan kolay taşınabilirlik. o kadar işlemci gerektirecek ağır işler yapmayacağım. benim için değmez ama sizin kullanım alanınız ve amacınıza göre değişir.


  • fallthepieces  (04.12.14 10:17:28) 
taşınabilirlikse air demeyeceğim çünkü 13 pro kullanıyorum ve gayet hafif kullanışlı ve taşımaya çok elverişli. ayrıca retina inanılmaz bir şey buna alıştıktan sonra diğer ekranlar çok bozukmuş gibi geliyor :)


  • ghaash  (04.12.14 10:21:49) 
ben de air vardı, çalındı, retina aldım gayet memnunum.


  • VickVickyVale  (04.12.14 10:26:50) 
Ne icin kullanacagina gore degisir. 8-9 aydir air md760/tu kullaniyorum. Bir gun dahi pisman olmadim pro almadigim icin. Her daim yanimda, cok ince, cok hafif, batarya efsane, islemciye de o kadar ihtiyacim yok. Yaptigim en agir is fm15 oynamak, photoshopta iki uc fotograf duzenleme(raw'dan jpeg'e) Eger cok cilgin beklentilerin yoksa, tartismasiz air.


  • charles montgomery monty burns  (04.12.14 10:29:11) 
sen gecen gun de sormustun sanirim ofis internet ve az biraz PS kullanicaktin sanirm. air alsan pisman olmazsin gibi duruyor. cok cilgin PSlar video islemeler yapmayacaksan


  • jedilance  (04.12.14 11:25:28) 
ya gidecem macbook air'i alacam, adam 4-5 sonra retina ekranlısını çıkaracak belli..

almışken bu farkı ödeyip daha mevcut teknolojiye yakın birşey alayım, pişman ettirmesin modundayım biraz. bilmem ne dersiniz.
  • kelbukel  (04.12.14 11:46:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.