[]

Protez tırnak yaptıranınız oldu mu?

Tırnaklarım çok güçsüz. Genelde uzun tırnak kullanıyorum ancak özellikle son zamanlarda tırnaklarım mahvoldu. Dipten kırılıyorlar, katman katman oldular. İnce lastik gibiler. En son da domates keserken parmagımla beraber tırnagımı da dibe yakın bi yerden kestim.

Diyorum ki artık bu acıyı çekmiyim protez tırnak yaptırayım. Ama zaten güçsüz olan tırnaklarım daha da yıpranır diye korkuyorum. Kağıt gibi oluyo tırnaklar diyolar. Tekrar eski haline dönebiliyo mu tırnaklar protezi çıkardıktan sonra?

Teşekkürler.

 
sağlık sorunun olabilir. vitamin ve mineral eksikliği filan. bunlara baktır bence. kısa tırnak kullanıyorum, sadece cila sürüyorum. doğal bir french oluyor böyle. doğal bir pembelik var, tırnak dipleri de beyaz olunca, sonuç o şekilde oluyor.

bence kısa tut tırnaklarını, doktora git, çok uçuk renklerde oje ile devam bir süre. renkli oje sürme hiç. alttaki linki de açıp oku istersen.

www.mutfakrehberi.com.tr
  • oinone pe  (03.12.14 20:09:42 ~ 20:14:27) 
aynı durumdaydım. tırnaklarını kısa kes, ve birkaç ay oje sürme. sert ve bembeyaz olacaklar. denedim oldu.


  • lily briscoe  (03.12.14 20:53:26) 
protez tırnak yaptırdım aynı gün bir kısmı döküldü, diğer kısmını da kendim söktüm ama tabi sökerken de tırnaklarıma baya zarar verdim ama bir kısmı protezli bir kısmı normal halinde tutma şansım yoktu. görüntüsünü de beğenmemiştim açıkçası yani kısa olsun doğal olsun daha iyi, ki benim tırnaklarım bayaa problemli. iyi düşün derim.


  • physcos physcos  (03.12.14 22:51:18) 
tırnaklarım düzgündü, sırf şımarıklıktan yaptırdım, müthiş oldu, gözümü alamadım. ama meğer yapan kişi cahilmiş. "bir şey olmaz" diyerek söküp söküp üstüne yaptığı için sonunda tırnaklarım protezi tutmaz hâle gelip de çıkarmak zorunda kalınca kendi tırnaklarımın hamura döndüğünü gördüm.

işin kötü tarafı da şu: bu işi hakkıyla yapanlar yani söküp söküp üstüne yapmamak için uzadıkça dipten dolduranlar doğrusunu yapıyor ama görüntü berbat oluyor :( üst tertemiz protez, dipte bir karış kendi tırnağınız...

yukarıdaki bakım önerilerine yönelmenizi öneririm ben de.
  • bir garip melek  (04.12.14 10:14:16) 
tavsiyem,kendi tırnaklarını güçlendirmek için uğrasın protez tırnak yerine çünkü tırnaga çok zarar veren bir sey.
çıkardıgınızda alttaki tırnak daha cok gücünü kaybetmiş olacak.

  • demoniclewinsky  (04.12.14 10:19:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.