[]

Bu lenslerden çok çektim

Selam herkese. 6 yıldır lens kullanıyorum. Her sene birkaç hafta sıkıntı çekiyorum. Hep sol gözüm mikrop kapıyor. Genelde yazın oluyor bu sıkıntı. Doktor göz kapağımda nokta nokta iltihaplar olduğunu söylüyor, bu da lensi hareket ettiriyor gözüm kırptığımdaz 2-3 hafta göz damlası kullanıyorum ve geçiyor.

Bu sene yazın yine oldu aynı şeyler, geçti sonra. Ama 2 haftadır iyi değil yine sol gözüm. Her sabah taktığımda oturmuyor lens, tam "çıkarıp atayım" diyorum, oturmaya başlıyor gün içinde. Akşam gayet net oluyor görüntü. Neyse dün sabah yeni lensleri taktım, "artık düzelir heralde" dedim. Dün gayet iyiydi ama şu anda sol gözümün önünde buzlu cam var sanki. Hiçbir şey göremiyorum. Sadece sağ gözümle odaklandığım için de sol gözm kayıyor, başka yerlere bakıyor. İnsanlar bana bakarken şaşırıyor falan.

Hep acuvue oasys kullandım ama doktor günlük lens tavsiye ediyor. Maliyetli diye istemiyorum.

Yıllardır gittiğim lens doktoru istanbul göz hastanesi'nden ayrıldığı için bu yaz acıbadem'de bir doktora gittim, derdime derman olamamış anladığım kadarıyla.

Kendi doktoruma gideceğim tatilde ama şimdilik bir çözümü yok mu bunun? Neden oturmuyor lens gözüme? Çok sıkıcı bir durum, içim daraldı. Numarası 1.75, çıkarsam net göremeyeceğim.

 
yas kac?
çizdir kurtul.
bende cok lens kullanan birisiyim. Doktorlar lens kullanmak yerine çizdirin diyolar(gözlük kullanmayı sevmeyenler ve takmayanlar için)
gözlük kullaniyosan çizdirme tabi.

sonucta gozune yabanci bi cisim sokuyosun. Düşününce zararli gercekten lens için.,
  • kedidir o kedi  (03.12.14 11:17:56) 
Gözümüz çok kıymetli, neden bu kadar zorluyorsunuz ki. Doktor değilim, ama aynı şeyler başıma geldiği için yazıyorum. Yazın havuzdan, denizden, kumdan ve güneş ışığından gözlerimiz etkilenebiliyor. Baharda saman nezlesi gibi gözün de alerji kapma ihtimali olabiliyor, ofiste çalışırken de bilgisayara bakmaktan göz kuruyor. Böyle durumlarda gözü zorlamayıp 1-2 gün belki de bir hafta gözlükle idare etmenizi önereceğim. Ben öyle yaptım. Sıkıntı kalmadı.


  • SiyamkedisiZorro  (03.12.14 11:20:42) 
bc doğru mu? gözüne uygun lens kullanırsan ek bir sorun olmadığı sürece sıkıntı yaşamaman lazım. günlük lens de kullandım, bir kez denersen bir daha aylık kullanamazsın bence. çok fark var arada...
en güzeli de lasik, tabi lens maliyetini bile hesaplıyorsan onda da ucuza kaçmayı düşünebilirsin, sakın! iyi bir doktora lasik ol, bütün dertlerin bitsin.
burada uygunsayı şunu bunu söylememe gerek yok, zaten doktor yapacak kontrolleri, uygun değilse ilk o söyler. he dandik doktor söylemez belki...
  • ucan spagetticanavari  (03.12.14 11:26:20) 
@kedidir o kedi Yaş 21. Ben de çizdirmek istiyorum ama 23'üne kadar beklemek lazım sanırım.

@siyamkedisizorro Yıllardır deniz, havuz, kum ile yakınlaşmam olmadı. Ama güneşe karşı çok hassasım. Ayrıca alerjik bünyeye sahibim. Toz, polen falan da etkiliyor gözümü.

BC'si de doğru. Doktorun yazdığı lens zaten.

@ucan spagetticanavari Gözlükten nefret ediyorum. Hem yüzüme tam oturmuyor, hem rahatsız ediyor. Belki de yeni gözlük almam lazımdır.

Lasik dediğiniz lazer ameliyatı sanırım. Onun maliyeti zerre umrumda değil. 5-6 sene önce bir tanıdığım yaptırmıştı 900 liraya. Çok memnundu. Piyasasını bilmiyorum ama bence 900 bile uygun fiyat. Hem sürekli yeni yöntemler çıkıyormuş miyop için lazer operasyonlarında. Başarı oranı da yükseliyor diye tahmin ediyorum.
  • aguilas negras  (03.12.14 11:46:35) 
öncelikle lütfen dünya göz'den başka bir yere de görün.
6 yıldır her sene bunu yaşaman normal değil. bugün olanlar da hiç normal değil. ben de 8 yıldır lens kullanıyorum böyle şeyler hiç yaşamadım.

öncelikle en kısa zamanda göz doktoruna görünmelisin, tercihen ikinci bir doktorun fikrini al, ve en iyisi bir süre lense ara ver. gerekirse yeni gözlük al, her yüze göre gözlük bulunur. hiçbir şey göz sağlığından önemli değil.
  • lily briscoe  (03.12.14 12:18:17) 
900tl uygun tabi, ben €1500 operasyona 300 muayeneye verdim, üstüne daha ilaçlar, yol ve konaklama masrafları filan vardı başka şehirden gittiğim için.
5000'e filan patladı.

bu arada türkiye'de en iyi göz bölümü istanbul cerrahi'de... operatör olarak da en iyisi sinan göker ama kendisi muayene yapmaz kolay kolay. yine de muayene kısmıyla ilgilenenler de deneyimli. sonuçta sinan gökerin ameliyat edeceği hastaları da onlar muayene ediyor(ben dahil)
öyle 900-1000 liraya olacaksan hiç olma, riske girme derim.
bu ucuza kaçanlar yüzünden yok şöyle sorunlu yok öyle riskli diye söylenenler dolanıyor piyasada. her şeyde olduğu gibi ucuza kaçarsan sorun yaşama riskin artar.

not:dünya göz'den uzak dur.
  • ucan spagetticanavari  (03.12.14 14:45:24 ~ 14:46:31) 
@ucan spagetticanavari Hee yok ben genelde ne kadar olduğunu bilmiyordum zaten. Ucuza kaçılacak bir mesele değil zaten. En iyisi neredeyse orada yaptırırım.


  • aguilas negras  (03.12.14 14:49:07) 
Git güzel, hafif bir gozluk alsana? Benim gozluğun ağırlığı yok gibi. Numaran cok yuksek değil, estetik sıkıntı yaratmaz.
Cidden şu an gozune eziyet ediyorsun.

  • yarmasimo  (03.12.14 15:23:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.