[]

avukatlık stajı hakkında

şimdi aslında bana biraz geç dank etti durumlar,okulum 1 dönem uzamış bulunmakta,ingilizce seviyem oldukça iyi ama mükemmel değil hafif almanca da biliyorum ama ilerletmem gerek.mezun olmama hali hazırda 1 sene filan var.bu çok meşhur kalburüstü hukuk bürolarında staj yapabilmek için illaki çok yüksek ortalamaya mı sahip olmak gerek ve ben ceza alanına yada özel hukuk alanına daha çok sempati duyuyorum.açıkcası yabancı ticaret davalarını düşünmek içimi pek açmıyor.baktım biraz bu hukuk bürolarının sitelerine yaz stajı için de başvurulabilen yerler var mezun olmadan önce bunun için başvurmalı mı bir avantaj olur mu? ayrıca boş günlerimde bir avukatın yanında çalışmak cvme katkıda bulunur mu? önerileri olan varmıdır?




 
yaz stajı için olmasa da yasal staj için ortalama önemli, yükseltebildiğin kadar yükselt. ondan sonra ingilizce seviyesini ya da almanca seviyeni belgeleyecek bir şey al (ielts, toefl, ilgili almanca sınavlar vs vs).

yabancıların ticaret davaları derken orayı biraz daha açabilirsen ona göre bir tercih sunabiliriz. istediğin bürolarda da ceza davaları ancak beyaz yaka suçları diye tanımlanan ticari sırların satılması, sermaye piyasasında manipülasyon gibi suçlar olur. normal onlara bakmazlar pek.

yazın da staj yapın, hatta aralık-ocak sonu arası yaz stajı için cv atma dönemidir, bu aralar bir cv hazırlayıp atmaya başlayabilirsin. eğer uzattığınız dönemde zor dersler yoksa, bence sınav zamanları hariç bir avukatın yanında staj yap. böylece hem bir şeyler öğrenirsin hem de yapmak istediğiniz alanlar hakkında bilgi sahibi olursun.

hadi kolay gelsin.
  • dogyman  (03.12.14 07:18:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.