[]

Hayat çok mu zor ?

Mesela issiz arkadaşlar,istediği gibi ilişkisi olmayanlar ve geçim sıkıntısıyla mücadele verenler
Bir kaç arkadaşım işsiz ve istediği gibi maaş bulamıyorlar.İstanbulda stajyer avukat beklentisi 1000 tl ve nedense bürolar vermek istemiyor.Onu geçtim pskoloji mezunu doktora yapan birine teklif edilen ücret 1500 tl.Bu adamlar bunun için mi okudu?



 
evet.

sonsuz sayıda mezun var, arkadaşlarının kendilerini öne çıkaran bir farkı yoksa maalesef durum böyle.
  • efrasiyab87  (02.12.14 23:08:00) 
evet kimine daha zor.
kendi işi için mi o ücret teklif edilmiş? afedersiniz ben kıçıkkırık tekniker maaşı için 1 aydır ağlıyorum da o zaman normal galiba benimki :/

  • duhan  (02.12.14 23:13:06) 
sonsuz sayıda mezuna ek olarak sonsuz sayıda niteliksiz mezun var, maalesef. Davanın nasıl açıldığını bilmeyen avukat mı olur, çok acaip bir yere doğru gidiyor üniversitelerimiz neredeyse hiç bir bölümün mezunu doğru düzgün bir şey bilmiyor. Doğudaki okullardan birinde okuyan senenin en az 6 ayında memleketinden okula bile gitmeyen arkadaşlarını derse sokarak, bütünlemeyle tek dersle, üç dersle, hocayla makara kikiriyle, şunla bunla okulun neredeyse yüzünü görmeden mezun olan insanlar tanıyorum...
Özel sektörden bahsediyorsak bir farkınız varsa illa ki çok iyi paralar kazanırsınız. Misal dil bilen avukat yok memlekette neredeyse -hukuk dilini kast ediyorum dil kursu ingilizcesini değil- yana döne aranıyor bize bile açıp soruyorlar ki hiç alakamız yok hukukla filan.
Bu adamlar bunun için okumadılarsa kendilerini "pazarlamayı" da bilecekler, bazı psikologların da 1 saatlik ücreti 200 liralardan filan başlıyormuş mesela o nasıl yapıyor?
ha bir de çok duyuyorum stajer avukat ama ofiste çay yapıyor, temizlik yapıyor filan. olm avukatsınız siz...siz bir araya gelemez 1000 liraya ve çay dağıtmaya razı olursanız...orman mühendisliği okuyan adam ne yapsın (çalışma koşullarının doğası itibariyle zorlu olduğu düşünülerek)?
  • niye ama  (02.12.14 23:20:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.