[]

video kameralarda kayıt ortamı öneri isteği

evde, orada, burada anısal ve düğün gibi ortamlarda resmisel çekim yapmak adına başlangıç seviyesinde (daha önce kullanmadık hiç) kullanmak için bir video kamera almamız gerekiyor...

internetten alışveriş yapan sitelere baktığımızda çekilen görselin kayıt saklanması adına bir çok seçenek mümkün. ama gelin görün ki daha önce kullanmadığımızdan mütevellit kararını veremedik. süremiz de kısıtlı olduğundan bunun kararını video kamera delisi sözlükdaşlarıma bırakmak amacıyla buradayım...

60 GB HDD
70 GB HDD
80 GB HDD
120 GB HDD
16 GB Dahili Hafıza
Dvd
H.D.D
Hafıza Kartı
HDV
Memory Stick
SD Card
SDHC Card

gibi seçeneklerimiz mevcut.

sizce hangisi ve niye o seçilmeli?

bilgisayar ve harici disk sorunumuz olmuyor hiç. zaten sürekli kaydedip akşam bilgisayara atmayı planlıyoruz üzerinde oynamalar yapabilmek için...

 
Canon HF 100 alın bitsin gitsin.


  • paulista  (31.07.09 15:59:34) 
sadece hafıza çeşidine göre makine seçmek çokta mantıklı gelmedi bana.

bunlar dışında bütün özelliklerin aynı olduğunu düşünürsek tabiki 120gb dahili hafıza en iyisi :)
  • cnonefb  (31.07.09 16:54:38) 
@paulista: hımmmm... bunu not edelim...

@cnonefb: mantıklı aslında :)

daha önce kullanmayınca insan ayrıntılı kıstaslarını bilmiyor işte. bir de işte zaman kısıtlamamız var ya o açıdan çok kurcalayamıyoruz.

ayrıca mesela kameralar bence hd digital çekim yapanlar ve yapamayanlar olarak ikiye ayrılır. hd digital olmadıktan sonra hani çok da kurcalamaya gerek yok gibi düşünüyorum.

neyse yazın işte arkadaşlar birşeyler. bunu aldık, şunu kullanıyoruz, memnunuz vs vs..

misal şunu inceledim azıcık:
Sony DCR-SR75E 60 GB Hard Disk Video Kamera

bakıyosun bir yamuğunu göremiyorsun. bir kere sony diyorsun. 60 gb diski varmış. zor doluyormuş zaten saatlece kayıt yapsak bile..

www.hizlial.com


gibi..



yazın işte
  • matrix  (31.07.09 17:53:38) 
edit e gireceksiniz kasete kaydeden dv ya da hdv hatta full hd kameralardan birini tercih ediniz. tavsiyem canon hv 20 ya da hv 30 dur.


  • sijwocaq  (31.07.09 21:45:19) 
cevaplar için tekrar teşekkürler herkese..

dediğim gibi zaman kısıtlı olduğundan seçim konusunda bi acelelik durumu vardı. ilgili kişiler hdd'li bir sony'de karar kılmışlar. olduğu kadar diyip evlenen çifte mutluluklar diliyoruz..

bu arada bu araştırma bana da yaradı. alınacaksa hd kalitesinde olmasının gayet iyi sonuçlar doğuracağını felan öğrendim.. gibi..

bir başka vidyo içerikli soruda görüşmek üzere. esenlikler...
  • matrix  (14.08.09 13:36:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.