[]

iran kedisi

Daha once bir duyuru daha acmistim hayvan fobim var diye.

Simdi evde bir adet iran kedisi var,ben hala cok korkuyorum.oyle yavru falanda degil ama aile fertleri deli oluyor onlar ilgilenicekler zaten.simdi temizligiyle ugrasiyorlar :)

Asil sorum su netten arastircam tabi ama sizede sormak istedim ne yer,hangi mama alinsin,nasil kum alalim,nasil bir ortam kuralim?
Birde yarin veterinere goturcekler ozel veterinir mi yoksa uludag uni.ye mi gotursunler?

 
1 kum olayı biraz kedi biraz da sizle ilgili. kristal ya da topaklaşan seçeneği var. marka fark etmiyor. topaklaşanlar ordu tarafındaki aynı taş ocağından, kristaller de çinden geliyor. kediler arada seçim yapabiliyor iri ya da ufak taşlı ya da kristal ya da topaklaşan diye. önce onu belirleyin. çok büyük fark yok aralarında.

2 mama, profesyonel seri, premium mama olsun. royal canine, proplan, hills, acana, orijen herhangi biri olabilir. kedinizin damak zevki de önemli. hepsi kaliteli.

3 ortam ilgi görebileceği bir ortam olsun. sizden uzak kalmasın. tırmalama tahtası evde yoğun olarak bulunduğunuz bir bölgede olsun. kumu maması ve suyundan uzakta ancak kolay ulaşabileceği bir yerde olsun. mama günlük ölçüde verilecek. (Pakette yazan miktar) su herzaman taze ve dolu olacak. iran kedisi olduğu için günlük tarama şart.

4 veteriner konusu. biraz maddi durumla da ilgili. uludağ üni. hastanesi iyi bir hastane ama devlet kurumu sonuçta. dışarıda ise özel muayenehaneye gideceksiniz. bursada ikamet eden arkadaşlar mutlaka bir iki hekim önerirler.

5 iran kedileri polikistik böbrek hastalığına yatkın hayvanlardır. beslenme iyi yapılmalı, su içme ve idrar yapma sıkı takip edilmelidir. özellikle 5 yaş sonrası.

korkunuz için de belki bir gece beraber uyumayı deneyebilirsiniz. göğsünüzün üzerinde huzurlu bir şekilde uyuduğunu görmek ne taş kalpleri ne büyük fobileri yenebiliyor :)
  • unique hint kumasi  (02.12.14 22:52:29 ~ 22:55:29) 
Tesadufen gecen gun gittigimbir butikte iran kedisi vardi ve sahibi hergun taraken pudra dokup tariyorum demisti.
Oyle mi olmali? Kendini yalarsa zarar vermez mi pudra?

  • brnbrs  (02.12.14 23:02:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.