[]

Eski isyerinden gelen teklif.

Calistigim yerden ayrilali 1 ay oluyor. Buradan ayrilirken mudur ikna etmek icin cok ugrasmisti. Odada tam 3,5 saat konusmustuk, ertesi gun de 1-2 saat konusmustuk neyse..

Suan bostayim, bu firmanin muduru bosta oldugumu biliyor, tekrar gorusme icin cagirdi beni (calisma arkadaslarim araciligi ile). Bu arada sirket politikasi olarak her ne sebeple olursa olsun ayrilan biri tekrar alinmiyor, son bir yilda ayrilip geri gelmek isteyenler oldu ve alinmadi. Bende gorusmeye gittim, oturduk sordu bana "ne diyorsun, ne istiyorsun?" diye. "Bir ay once calisitigin sekilde ayni sartlarda calismayi kabul eder misin?" diye sordu ve opsiyon olarak baska bir pozisyon teklif etti getirisi daha yuksek olacak bir pozisyon. O pozisyonu istemedigim icin eski pozisyon uzerinden pazarliga devam ettik, ben "eski sartlarda calismam, teklifim su" dedim, cok ucuk bir teklif degildi. O da bu teklife yanasmadi ayni sartlarda devam edip onumuzdeki ay (isten ayrilmamis gibi) zammimi almayi teklif etti. Bu zamla birlikte benim teklifin alti oluyor. Ben de 2-3 gun dusunmek istedigimi belirttim.

Sonuc olarak uzun uzun konusmamizda bir gun dahi beklemeyecegi bu kapidan ya bu defteri kapatarak ya da tekrar beraber olmak konusunda anlasarak cikacagimiz konusunda nuh dedi peygamber demedi. Net bir cevap vermek istedigimi, sonradan caymak istemedigimi anlatmaya calistim sonuc degismedi. Ben de sonunda, bir anda karar verip evet diyemecegimi, baska secenek birakmadigi icin hayir demek zorunda oldugu soyledim ve olay kapandi.

O pazarlik anina geri donsem yine ayni seyi yapacaktim, baski altinda birseyi kabul etmekten nefret ederim cunku. Bu yuzden daha iyi firsat bulamayacaksam bile yaptigima pisman degilim cunku dusunmeden evet deyip pisman olmak istemezdim. Daha iyi teklif almam garanti degil baska biryerden. 2 teklif daha var, henuz gorusmedim fakat birisi gorusmeye degmez zaten.
Simdi sorum su: Siz olsaydiniz ne yapardiniz size gore bu yonde hareket etmem sacma miydi? Baskalarinin boyle bir konuda ne dusunecegini merak ediyorum.

Henuz gorusmedigim teklif konusunda sikintim su: Lokasyon yuzunden hafta ici bana sosyal hayat "sifir" olacak. Buna karsilik cumartesi calismiyorlar zannedersem, ben bu zaman dek cumartesi yarim gun calistim. Benim icin sosyal hayat cok cok onemli. Daha fazla ucret alacagim garanti degil, pazarlik sonucu gorecegiz.

 
Eski iş yerine tavrın çok iyi olmuş.
Yeni iş olanakaları nasıl olsa çıkar.

  • facebook  (02.12.14 22:31:40) 
ben olsam ben de senin gibi yapardım. madem bir teklif yapıyorsun, karşı tarafa düşünmesi için en azından 1 gün ver, emrivaki ile iş mi yapılır, çok saçma. müdür bu teklifi her koşulda kabul edeceğini ve sen kabul ederken de kendi müdürlük/yöneticilik yeteneklerini parlatacağını düşünmüş ama kıçında patlamış.


  • fengari  (02.12.14 22:33:37) 
Ben belki o anki tuzağa düşürme tavrına karşı senin kadar kararlı davranamayıp sonradan pişman olurdum, o sebeple çok iyi yaptığını düşünüyorum. Madem çok meraklılar azıcık da senin istediğini düşünseymiş nuh deyip peygamber dememek ne demek. Ay çok sinirlendim.

Yolun açık olsun.
  • amelie poulain  (02.12.14 22:35:50) 
tarzını begendim. senin baska denizlere yelken acma vaktin gelmiş.


  • omer gibi  (02.12.14 22:35:57) 
gözüm ağrıyo delicim, hepsini okuyamadım.

benim şirketim olsa, seni gözüm kapalı alırdım işe.
gendi değerini bil.
yaş tahtaya basma ve taviz verme.
senin gibi adam bulamaz o itneler!
istediğin parayı vermiyolarsa, gitme aq!
  • compadrito  (02.12.14 22:43:32 ~ 22:43:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.