[]

Ilık dediğimiz şey ne oluyor tam olarak?

Abi ılık ne demek biriniz bana açıklayabilir mi?

Ilığı ılık yapan sıcaklık nedir?

Misal çay içiyorsunuz ve sohbete daldınız. Hani o çayın içilebilir minimum bir sıcaklığı vardır ya onun altına düşerse içmezsiniz. İşte çayı ucundan da olsa bir sıcak içecek yapan o kabul edilebilir en düşük sıcaklık ılık mıdır? Yoksa ılık ondan daha mı soğuktur?

Bu boğazınız kötüyken ılık içiniz dedikleri ılığın derecesini anlamaya çalışıyorum.

Yoksa ılık suyla yıkanın dedikleri ılığın derecesini merak etmiyorum. Ama isterseniz onu da anlatın.

 
deri için oda sıcaklığı (ne üşürsün ne de terlersin vücut için ideal)
ağız için bilmiyorum ama ondan daha yüksek olduğu kesin ama yine de aynı mantık. sıcaklık ya da soğukluk algılamazsın.

  • yazmamaya yemin eden adam  (02.12.14 21:57:42 ~ 21:58:51) 
ılık içilebilir min sıcaklığın altında bir yerdedir. yoksa "ılık içiniz" lafının bir mantığı olmaz, kimse zaten çayı çok çok sıcakken içemiyor, illa ki bir noktaya gelmesi lazım. ılık o gelinen noktanın da altındadır işte.


  • fengari  (02.12.14 21:58:16) 
sicakla sogugun arasi .

sicak ilik(28,5derece aprox) soguk
|----------|---------------------------|--------cok soguk
  • melancholia  (02.12.14 21:59:41) 
www.youtube.com

edit: biri bunu yapmalıydı.
  • bruceandwayne  (02.12.14 22:00:38 ~ 22:02:12) 
Herkesin ılığı kendinedir. Tek bir derece değildir. "Sıcak", "soğuk", "serin" ve "ılık" gibi değişkenler tek bir değerle karşılanmadığından (örneğin, 27 derece ılıkken, 28 derece birden sıcak olamayacağından) bulanık sayılar ile gösterilirler.

Aşağıda, dış hava sıcaklığının soğuk - serin - ılık - sıcak ilçin oluşturulmış bulanık sayıları var.
postimg.com

Şimdi bu resimde 4 derecede tavan yapan yamuk şekli soğuk için bulanık sayı, 11 derecede tavan yapan üçgen (4'te başlayıp 18'de biten) serin için bulanık sayı, 11'de başlayıp 25'te biten üçgen ise ılık için bulanık sayı. Bu ne anlama geliyor? Bu şu anlama geliyor: 18 derece herkes için ılık bir hava imiş. Ama 11-18 derece arası bazı insanlar için serinmiş, bazıları için ılıkmış. Aynı şekilde, 18-25 derece arası da bazı insanlar için serin, bazı insanlar için sıcakmış. Bu görüşler, ampirik bir çalışmanın ürünü, içinde ben olsaydım, 26 dereceye ılık diyebilirdim ve şekil tam üçgen çıkmazdı. Zaten bulanık sayılar için örnek olsun diye oluşturulmuş ilkel bir şey.

Yani, ılık kavramı herkese göre değişen bir şey. Bana ışık gelen çay, paşa çayı içen birine sıcaktır, boğazı teneke gibi olmuş biri için soğuktur.
  • aychovsky  (02.12.14 22:10:35) 
çayı sıcakken içerim, ılındıysa içerim yine ama çok hoşuma gitmez. Mesela ılık bir içeceği kafaya dikip içersin istersen ama sıcaksa yudum yudum içilir. Ben bu şekilde kullanıyorum...


  • strangerinhere  (02.12.14 22:16:34) 
ilik gay kardeslerimize argo isimlerinden biri degil mi?

cumle icinde kullanimi: Abi, o adam ilik ilik konusuyor, icimi bir hos ediyor.
  • yirtik foto  (03.12.14 09:05:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.