[]

istanbul'da yalnız yaşamak için illa zengin olmak mı lazım?

az önce proletarier'in duyurusunu görünce aklıma geldi bunu ne kadar çok istediğim.

lanet istanbul'da okuyan ve daha 4 senesi olan bir öğrenciyim. öğrenci evinde 3 kişi kalıyoruz. ev arkadaşlarım en ufak sorun yaşamadığım, hem insan hem de kafa olarak çok sevdiğim iyi anlaştığım çocuklar. ama olmuyo abi. yapamıyorum. kendimi misafir gibi hissediyorum banyoyu, mutfağı başkalarıyla paylaştığım zaman. kontrol delisi değilim kesinlikle, hatta tam bir sinir bozucu "fark etmez ya" adamıyım ama kendi yaşam alanım konusunda hitler'im, lebensraum diye ben de savaş açıcam herkese.

bu bok şehirde mağara dışında yalnız veya iki kişi kalma imkanımız yok mu eğer eşek yüküyle paramız yoksa? beylikdüzü'nde 1+1 düşündüm ama onun aylık masrafı faturalarla birlikte 1000 liraya yaklaşıyor. ilk çıkış masrafı zaten çok yüksek. benim elime 2 burs + 1 kredi + kendi maaşım dörtlüsüyle anca 1200 lira geçiyor zaten ki bu seneye has bi durum, seneye 700-800 falan olur.

ne yapayım şimdi öleyim mi? valla istiyosanız şımarıklık da deyin, "değil" demiyorum belki öyledir. ama ben bu şekilde kendimi iyi hissetmiyorum.

kısa zamanda çok para getiren yasal bir iş olsa gerçekten iki dakika düşünmez denerdim. yani tehlikeli mehlikeli olmasını umursamadan. o kadar sıkıldım.

çözümü yok mu bunun? ne bileyim yalnız ve fakirler için çok küçük daireler falan? stüdyoların bile masrafı 800 küsür ya. barınmaya 800 lira mı verilir?

 
sen önce hayatta kalmayı öğren olm! hayatta kalmayı öğrenebilirsen, yalnız yaşayabilecek kadar parayı havada karada kazanacan zaten.


  • compadrito  (02.12.14 20:19:21) 
abi nereye kazanıcam 3 yıldır dolaşıp duruyorum daha bir dönem geçemedim, bu kafayla değil 4, 14 senede de bitiremem ben bu okulu. en sonunda basıp gidicem kırıkkale'de işletme falan okuycam yani kiralarım 350-400 liraya 10+1 hangar gibi evi kafam rahat gider gelirim okula ya.

okuduğum bölüm sadece istanbul ve ankara'da var zaten yoksa bi saniye bile düşünmem. istanbul parası olana güzel.
  • pescador  (02.12.14 20:20:47 ~ 20:21:14) 
ne okuyorsun? valla calisinca da manyak paralar kazanilmiyor genelde istanbul'da.


  • fortisvita  (02.12.14 20:32:37) 
gel ankara'ya yerleş yanıma


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.12.14 20:34:18) 
@fortisvita, haklısın o da var. ama mezun olunca en azından tam zamanlı bir işim olabileceği için yine rahatlardım diye düşünüyorum. yani hiç değilse 3 değil de 2 kişi kalırdık mesela. italyan dili ve edebiyatı okuyorum. üçüncü sınıftan itibaren şansım yaver giderse bi' firmada yine iyi paralara çalışma şansım olur, yapan insanlar biliyorum. ama daha 3'e de çok var. kendim zaten çalışıyorum ama işte anca "döndürmeye" yetecek miktarda. derdim kesinlikle lüks değil. sadece kendime ait bir alan istiyorum.

hassasım bu tip konularda. ev arkadaşlarımı 2 gün görmesem mesela, öyle bi şey olmadığı halde aramıza soğukluk girmiş gibi hissediyorum. ilişkileri yönetme konusunda sorumlu ve rahatsız hissediyorum. aynı ev içerisinde ailem veya önceden tanıdığım çok yakın bir dostum dışında kalamıyorum ben.

@proletarier, abi orda daha mı az kira sanki. burda hiç değilse vapura falan biniyom eğlenceli oluyo.
  • pescador  (02.12.14 20:36:26 ~ 20:37:06) 
ben senin okuyarak para kazanacağını söylemedim ki!
futbolu öğrendiğin ve takip ettiğin zekânı ticaret öğrenmeye ve iş takip etmeye kanalize etcen. bütün yapcaan bu.
sonra da beni danışman kadrosunda işe alacan şirketinde.
belki de tanımıycan bile.

ekleme: duşbeg reyiz, rispekt!
  • compadrito  (02.12.14 20:39:57 ~ 20:56:33) 
ben 2 burs + 1 kredi de kaldım abi


  • lcnkr  (02.12.14 20:50:33) 
evladım sen fazla karamsarsın. gayetle standart bi hayat yaşayabilirsin ıstanbul'da çalışarak. öğrenci kafasındasın hala. çok yüksek beklentilerin de yok. istediğin basit ama muhtaç olunmayan hayatı kurman zor değil. millete de bakma sen. onların standartları hayvan gibi yüksek. kendilerini süper bi'şey sanıyorlar. sorsan hepsi başlar burda;
1500 lira kira
500 fatura
1000 lira yemek
1000 lira taksi
300 lira sinema
2000 lira alkol
yok efendim 500 lira kitap
300 lira kot falan filan.

biliyoruz ki sen fena sayılmayacak bi para da kazansan, normal şartlarda otbüsün gittiği yere otbüs varken taksiyle gitmezsin. yarrak gibi özelliksiz bi kota 500 lira gömmezsin. çünkü fakirlik senin kanına işlemiş. makul standartlarda ama sürekli para hesabı yapmadan yaşamak istiyorsun ve bu mümkün.

bugünden 3-4 sene sonra 2500 lira maaş alırsın zaten. ufak tefek hayatını kurarsın. maaşın 3000 oldu mu da sana yeter bence. tek yapman gereken şey okulu bu kadar boşlamamak. 1-2 1-2 de olsa derslerini ver. yavaştan da olsa sınıflarını geç. 24 yaşında falan okuldan az dersi kalan bi genç olarak iş başvuruları yaparsan her şey olur.
  • dusmanimizkindirbizim  (02.12.14 23:50:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.