[]

Büyük konuşup, sözünü yutup, bununla yaşamak

Şimdi ben bir ay önce yüzlerce insanın karşısına çıkıp, bir söz etsem, sonra dönüp bunun tam tersini, önceki söylediğim hiç söylenmemişçesine, "size süprizim var" diye gülerek söylesem, onca insan arkamdan ne der arkadaşlar? Ben üzülür, sıkılır, lafımı yuttuğum için önce özür dilerdim. Bu da büyük konuşmamak için bana ders olurdu.

Peki milyonlarca insana konuşup söz verenler bunu nasıl yapabilip, bununla nasıl yaşayabiliyor? Siz aynı konumda olsanız ne yapardınız?

Bakınız:
17 Ekim 2014: www.hurriyet.com.tr
02 Aralık 2014: www.hurriyet.com.tr
Özet: www.hurriyet.com.tr

(Sözün içeriğine dalmayalım...)

 
insanın onuru olmayınca omurgasız olması çok da zor olmuyor.


  • empat  (02.12.14 13:32:17) 
haklısın, hem de çok. da kafka, siyaset böyle bişi maalesef, özellikle bu ülkede. kimbilir ne oldu da bugün pat diye çıktı. aynı konumda olsanız napardınız diye sormuşsun, Allah o konumları nasip etmesin bana. oralar yüksek ama pis.

working class heronun son mısraları gibi

theres room at the top they are telling you still
but first you must learn how to smile as you kill
if you want to be like the folks on the hill
  • emirkulu  (02.12.14 13:34:41) 
siyaset böyle bir şey demeyi doğru bulmuyorum, kirli siyaset böyle bir şey.

bir de şu var "yaptığı doğru değil fakat siyaseten doğru" siyaseten doğru diyerek meşrulaştırılmamalı, siyaset biraz daha klas, sofistike olmalı
  • freebird5406_2  (02.12.14 14:09:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.