[]

Fotografcılık

Sevgili fotografcılar;

ben slr makinaya yeni başlamış bir fotografsever olarak linkteki puslu fotoları nasıl elde edebileceğimi öğrenmek istiyorum. Makinade filtremi var, iso/ f ayarlarıyla mı elde edilebilir?

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net


fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net

scontent-b-ams.xx.fbcdn.net

bir de bunları çeken makinanın özellikleri nedir sizce? Model, lens vs.

 
fotoğrafların üzerinde sanki renklerinde oynanmış gibi görünüyor. çok profesyonel olmasam da ben de dslr kullanıyorum.

puslu fotoğraftan kastın eğer belirli bir odak mesafesinin daha net çıkmasıysa, makinanın diyafram ayarlarıyla oynamakta fayda var. Diyaframı düşürüp yükselttikçe alan derinliğindeki farklılığı gözlemleyebilirsin.

Bu tabii doğrudan kullandığın objektifle de alakalı. özellikle portre vs çekimlerinde 50mm'lik lensler inanılmaz alan derinliği verir. hatta yakın bir portre çekiminde burna odaklanırsınız eğer diyaframı çok düşürürseniz kulaklar bile netlik kaybedebilir.
  • emfuzi  (01.12.14 23:01:56) 
Fotoğrafı istediğin manuel ayarlarda çektikten sonra renkler üzerinde oynama yapabilirsin. Bunu makinanın kendi ayarlarını kullanarak da yapabilirsin, Photoshop gibi bir program kullanarak da, VSCOcam kullanarak da...


  • m e l t e m  (01.12.14 23:18:49) 
puslu diye bahsettiğiniz şey net olmayan kısımlar değil sanırım, renklerden bahsediyorsunuz.

bunlar photoshop. hatta belki photoshop bile değil, instagram, retrica vs. tarzı standart filtre uygulayan bir yazılım ile seksenler retro efekti verilmiş.

doğal olarak bu tarz fotoğraflar çekmek istiyorsanız bir filmli makineye ve bayat bir filme ihtiyacınız var.
  • kibritsuyu  (01.12.14 23:19:48 ~ 23:20:08) 
premier marka dandik 35mm alacaksın(bi ara gaste beleşe vermişti), bir de bayat film lazım. ama çektikten sonra iyice bayatlatacaksın.
benim facebook'ta böyle bir albüm var herkes neyle çektin diye soruyor :) 6-8 ay tab ettirmeye üşenmiştim dolapta durmuştu

  • divit  (01.12.14 23:35:43) 
Çalışman gereken konu alan derinliği.
Araştır

  • kahve kokusu  (01.12.14 23:58:43) 
Alan derinliği değil kastettiğim mavimsi blurlar idi. Fotografı direk öyle çekmek istersen kullanmam gereken ayar ve ekipmanlar sormuştum aslında. Lensin ucuna taktığım mavi bir uv filtre işi çözer mi?


  • mcserci  (02.12.14 11:53:44) 
renkli filtreler siyah beyaz çekimlerde farklı etkiler elde etmek için kullanılır. renkli çekimi renkli filtreyle yaparak bu efektleri elde edemezsiniz.

dediğim gibi bunu doğal yollardan elde etmek için filmli makineye bayat film takıp, ya da taze filmi banyo etmeden önce 1-2 yıl bekletip banyo ettirerek, ya da bozuk karta tab ettirerek falan elde edebilirsiniz. ya da dijital olarak photoshop ile.
  • kibritsuyu  (02.12.14 11:58:44) 
mcserci bu fotoğraflara dijital ortamda renk ayarı verilmiş. Blur etkisi sonradan eklenmiş bir fotoğrafa, bu da bilgisayardan müdahale edildiği anlamına gelir ve renkler de nasibini almıştır.


  • kahve kokusu  (02.12.14 12:38:07 ~ 12:38:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.