[]

PC Donanim Tavsiyesi

Arkadaslar merhaba,

Evdeki masaustu bilgisayari upgrade etmek istiyorum, bana birbiriyle uyumlu orta yollu islemci, anakart, grafik karti ve ram tavsiye edebilir misiniz?

Internet ve oyun icin kullanilacak, oyunlarda da asiri performans meraklisi degiliz.

 
Elimdekiler;

intel core2duo 1.86 ghz islemci,
radeon 9300 pro grafik karti,
4 gb 800 mhz ram,
250 gb 7200 rpm hard drive,
Eski laptoptan cikan 120 gb solid state drive,


300 dolardan fazla harcamak istemiyorum, parcalari Amerika'dan almayi planliyordum ama Amazon'dan bir islemci fiyatini Turkiye'den bir internet sitesiyle kiyasladim, Amazon 8-10 dolar daha pahaliydi.

Bir de yukaridaki parcalara ek olarak burada laptop'u bagladigim bi monitorum var, Monitor 23 inch Asus 1080p, onu da getirebilirsem getirecegim gelirken.
  • tiny toon  (01.12.14 21:59:57) 
o ddr2 rami yeni anakarta takamazsın...
eski anakarta yeni işlemci takamazsın.
o anakartta sata3 değilse ssd taksan da tam verim alamazsın.
ddr3 ve sata3 destekli yeni anakartta haliyle ram ve işlemci değişecek...

kısacası o kasayı yükseltmen zor, boşa masraf olur.
şöyle idare edecek sistem alabilirsin sıfırdan:
i.imgur.com

boş kasan iyiyse kasa olmadan iyi bir psu'ya ayır kasa bütçesini komple. versa'daki psu idare eder ama iyi diyemem.
  • ucan spagetticanavari  (01.12.14 22:07:32) 
@ucan spagetticanavari
verdigin liste biraz pahaliya geliyor, ben cok para harcamadan eldeki sistemi bir - iki vites yukseltmek istiyorum, pc'yi toplayali 7-8 sene oldu, 2-3 sene oncesinin tavsiye edebileceginiz ucuz parcalari yok mu?

  • tiny toon  (01.12.14 22:16:34) 
ben de toparlayıp göndericem sana şimdi tikleri atmayı unutma yeter sen.

edit:

ram: www.vatanbilgisayar.com

işlemci: www.vatanbilgisayar.com

anakart: www.vatanbilgisayar.com

ekran kartı: www.vatanbilgisayar.com

güç kaynağı(eğer lazımsa ama büyük ihtimalle lazımdır): www.vatanbilgisayar.com

hesaplama yapmadım birazdan yaparım.

hdd eklemedim madem bütçe önemli eski hard disklerini kullanabilirsin. barebone kasan da var ona da gerek yok bunlar seni idare eder rahatça.

net 1000 tl yapıyor. güç kaynağını aslında daha ucuz bir şey alabilirsin ama güç kaynaklarından anlamıyorum o yüzden yanlış bir şey söylemek istemedim ama emin ol sorunsuz makineni çalıştıracak daha ucuz bir güç kaynağı bulabilirsin ama her şey çalıştırmak değil daha tasarruflu ve verimli bir kaynak bu o yüzden değiştirme derim.

asdafsa ulan amma çelişkili konuşmuşum güç kaynağı konusunda. iyidir iyi.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.12.14 22:28:42 ~ 22:40:33) 
Tesekkurler, bendeki guc kaynagi 350W, yetmez degil mi?


  • tiny toon  (01.12.14 22:41:50) 
350w veya yakın güç sağlayabileceğini sanmam yetmez büyük ihtimalle ya da çok sınırda kalır. kağıt üstünden bi şey diyemem çünkü 350w da yazsa o gücü tam veremeyecektir. ne kadar güç sağlayacağı sisteme de kalitesine göre değişir. ben olsam risk almaz kaliteli bir güç kaynağı alırdım.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.12.14 22:44:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.