[]

kablosuz modem üzerine

Eve turksat uydunet bağlatıyoruz. Kampanya dolayısıyla yanında kablosuz modem veriyorlarmış. Bugüne kadar hiç kablosuz modem kullanmadığımız için pek bilgimiz yok. Şimdi bizim masaüstü bilgisayarımız kablosuz modemin sinyalini nasıl alacak? Kablosuz modemlerin yanında bu iş için gerekli bir aparat falan geliyor mu? Ekstra bir cihaz (alıcı vs) falan alıp bilgisayara onu mu takmamız lazım? Lazım ise o cihaz nedir?




 
KAblosuz modemde kablo çıkışı da vardır. Masaüstünü kabloyla bağlayabilirsin yine.
Kabloyla uğraşmak istemiyorsan da USB Wireless Adaptörü alıp bilgisayara bağlarsan kablosuz da bağlayabilirsin.

  • godless frog  (01.12.14 20:46:45) 
hala masaüstünü kullanacaksanız kablolu olarak kullanmaya devam edin derim.

kablosuz modem aynı zamanda kablolu cıkısa da sahip takar kabloyu kullanırsınız

yani madem hali hazırda kablo döşenmiş bi ev. o zaman kablosuz kullanmaya gerek yok demek istiyorum.
  • kosun lan mevzu var  (01.12.14 20:51:22) 
@godless frog
@kosun lan mevzu var

Usb Wireless adaptörü dediğiniz şey şu mu oluyor?: tinyurl.com

Aslında ben de kablolu daha sağlam olur görüşündeyim fakat bizim bir de laptop'ımız var. O da bağlanabilsin istiyoruz. Bilgisayarı kablolu, laptop'ı kablosuz bağlama gibi bir imkan var mı? İkisini de kablolu ya da ikisini de kablosuz bağlamak mı zorundayız?
  • youkoso hitori bocchi  (01.12.14 21:01:55) 
laptopu kablosuz bağlarsın

masaüstü kablolu devam edersin.

ok
  • kosun lan mevzu var  (01.12.14 21:03:22) 
istediğin şekilde bağlarsın. herhangi bir zorunluluk yok. ama verdikleri modemin wireless performansı zayıf. onu da belirteyim.


  • sutlu nescafe  (01.12.14 21:05:39) 
@sutlu nescafe

ayarlayınca diğer modemlerden bir farkı yok wireless performansı konusunda.

yani bu zamana kadar çeşitli modemler kullandım (adsl/fiber/uydunet) hepsinin modem performansı aynıydı.

ama airties modemleri tek geçerim o ayrı mesele.
  • kosun lan mevzu var  (01.12.14 21:07:07) 
@sutlu nescafe

Wireless'ı kötü derken uzaktan çekmemesini mi kastediyorsunuz? Onu geliştirmek için bir şey yapılamıyor mu? Üstte linkini verdiğim ürün o işe de yarıyor galiba?
  • youkoso hitori bocchi  (01.12.14 21:10:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.