[]

Evde Ekmek Yapan Var mı?

Ey duyurunun maharetli kullanıcıları aranızda evde ekmek yapanlar var mı? Varsa hazır un karışımlarından mı alıyorsunuz?( Söke ün köy ekmeği gibi) Yoksa kendiniz belirli unları karışıtırarak mı yapıyorsunuz? Maya ne kullanıyorsunuz? Mayayı evde mi yapıyorsunuz?

Son olarak kendi karşımınız varsa tarifini paylaşabilir misiniz?


 
kepekliyle beyazı karıştırmayı denedim. kepekli unda zaten kıvam yakalanmıyor. beyaz unu da kendine benzetti karışınca. özel bir un kullanmıyordum. maya da bildiğimiz kuru maya.
ekmeğe brotein arttıran ne varsa koyarım bro. süt, yumurta, lor. ne varsa.

  • namus ninjası  (01.12.14 15:21:49) 
Yaptım, yapıyorum. Şu sitenin tarifleri işe yarıyor. Ama vaktim azsa söke'nin karışımlarından kullanıyorum. Bir de migrosta doğalsan'ın karışımları var onlar da çok güzel.


  • SiyamkedisiZorro  (01.12.14 15:28:16) 
Evde yemek yapan var mı diye okudum , sonra içeriğini okurken un karışımlarını okuyunca farkettim ekmek olduğunu :)


  • lilidance  (01.12.14 15:29:02) 
kepekliyle yapmayı deneyip yapamamıştım. beyaz un ve yaş maya kullanıyorum.
ben içine herhangi bir şey katmıyorum, ama annem içine bazen fındık,badem vs ne olursa atıyor, güzel de oluyor. (bkz: altın çörek )

  • kahin ahtapot paul  (01.12.14 15:32:29) 
mayayı evde yapmak için sabır ve zaman gerek. elde edilen mayayı öldürmemek için de sabır gerek. bu sebeple ben kuru maya kullanıyorum, yaş maya gibi bozulma riski yok, saklama zahmeti yok. 100 gramlık pakmaya kuru maya. bin yıl yetiyor zaten.

un olarak protein oranı 11'in üzerinde olan un kullanıyorum; piyasada olanlar olabilir, fırından da ekmeklik un alınabilir. fırından aldığımız ekmeğin esnekliğine yakın bir esneklik elde ediliyor böylece. pasta, börek, kek unlarında bu esneklik sağlanamıyor, zor sağlanıyor.

güzel ekmek yapabilmek için uzun mayalanma süresi ve yoğurma önemli. örneğin mayalanan hamuru her iki katına çıktığında 5 dk yoğurmak, bu işlemi 3-4 defa tekrarlamak ekmeğin formuna(süngersi ve esnek yapı) ve tadına çok etki eder.

fransız baget için: 200 ml suya 300 gram un tekabül ediyor, hızlı yapmak için her 200 ml suya 1 çay kaşığı kuru maya koyuyorum. hamuru ilk yaptığımda 15-20 dk yoğuruyorum; hamurun boyutu iki katına çıktıktan sonra tekrar bi 5-10 dk yoğuruyorum, şeklini verip son dinlenmesine bırakıyorum. 1-1.5 saat sonra üzerine şekerli su sürüp çizip fırına veriyorum.
  • uykusunu yakalayan adam  (01.12.14 15:41:54) 
şunu yapmaya çalıştım. yarısını tam buğday unu koydum. iyi kabarmadı. bira da biraz soğuktu gerçi ondan da olabilir.

allrecipes.com
  • inheritance  (01.12.14 15:42:15) 
Fırınlarda hazır mayalanmış hamurlar oluyor, hiç uğraşma onlardan al.


  • kimlanbu  (01.12.14 16:42:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.