[]

Ilginc fiziksel calisma prensipleri olan oyuncaklar ariyorum

paralel evrenin sevgili dunya sakinleri,

dunyanizin fiziksel prensipleri dahilinde calisan, cogunlukla hareket halinde olan ilginc oyuncaklariniz hakkinda bilgi almak icin gorevlendirildim. bu oyuncaklar manyetizma kullaniyor olabilir (mesela manyetizma ile hareket saglama), dusuk surtunme kuvveti ile uzun sureler kendi kendine calisiyor gibi durma, manyetik kuvvet ile havada asili duran kureler, ne bileyim, boyle devirdaim makinesiymis gibi gozuken ama aslinda cevresel kaynaklardan edindigi enerjiyi harekete cevirip sizi "oheleohele" diye gulduren oyuncaklar ariyorum, turkiyede (veya dunyada, paralel evrenden uzayliyiz sonucta ufo var altimizda) hangi sitelerde bulabilecegimi veya bildiginiz ismi falan varsa onu bahsetmenizi rica edecegim.

benim aklima gelen bazi oyuncaklar:
drinking bird -> www.youtube.com
levitating orb -> www.youtube.com
gyrofloater -> www.youtube.com

bunun gibi seyler, kaotik hareket gosteren seyler de olabilir (kaotik cift sarkac vs.)

bizim evrende ve gezegende daha iyileri var ama benimki de gorev iste (ayrica seviyorum lan). tesekkur ettim (diyor siz hani)

 
www.thinkgeek.com
her biri ayrı güzel, tek tek yazmayayım dedim :)

  • surtunme kuvveti  (31.07.09 05:27:26) 
astrojaxx muhhhhteşem bir oyuncak. belki yoyo'dan iyidir. sitesinde fiziksel kuralları ile ilgili geniş bilgi bulabilirsiniz. bir de bir amca rüzgarla hareket eden dev aletler yapıyor, sayılır mı? bir site biliyorum ben bulup ekleyeceğim. azzzzzz sonraaaa

www.grandillusions.com burada toy shop altında magnetic ve illusion olanlara bakabilirsiniz özellikle :)
  • kediebesi  (31.07.09 09:32:44 ~ 09:36:38) 
powerball var mesela. (bkz: gyroscope)

(bkz: newton's cradle) var. momentumun korumunu oluyor kendisi.

maglev trenleri var, miknatisin uzerine sivi azot dokulerek o miknatis super conductor haline getiriliyor.

baska da aklima gelmedi.
  • osuruklu  (31.07.09 12:49:49 ~ 12:55:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.