[]

yeni insanlarla diyalog kurma

benim sıkıntım yeni tanıştığım insanlarla 3-4 cümle konuştuktan sonra muhabbet edilebilecek konu bulamıyorum. ve insanlara mesafeli davranıyorum. ama daha samimi muhabbet etmek istiyorum. ama konuşacak ortak bir muhabbet bulamıyorum. siz ne şekilde muhabbeti ilerletiyorsunuz?




 
ya merak ettiklerini sor işte, onun merak edebileceği şeyleri o sormadan sen cevapla. güncel olaylardan konu aç, ortak nokt abulmaya çalış; spor, sanat, tv vs..

yalnız want2die b.k gibi muhabbetin varmış* :D :D

* kızmıyosundur umarım :)
  • jimjim  (01.12.14 14:52:41 ~ 14:53:08) 
insanlar ne yapıyor, hayatları nasıl umursamadığım için yüzeysel soruyup geçiyorum. ondan sonrada konuşacak birşey kalmıyor.


  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (01.12.14 14:57:46) 
işte burçlar bunun için var


  • cocodancer  (01.12.14 15:00:05) 
jimjim "Merak ettiklerini sor" demiş ya, ben konuşamadığım insanın bir şeyini merak edemiyorum, "Uzasak da gitsek" diyorum. Birini merak etmem için onunla konuşabilmem gerekiyor. Bir kere bir kadın televizyon dizilerinden girdi, ben hiç televizyon izlemeyince kadının en önemli sohbet kaynağı kurudu kaldı. "Bilmemkim çok yakışıklı" dedi, ben ilk defa duymuştum "O kim ki" dedim, kötü oldu. Zevklerimiz o kadar farklı imiş ki, 3-5 konu girişimimiz ters tepti. "Feng-shui, fal" dedi, "Geyik onlar" dedim. Ben bir şeyler söyledim, kadın "Sıkıcı onlar" dedi. En son en saçma bir yerde bir ortak nokta bulup konuşmaya başladık bir süre sonra ama resmen birbirimize sarılacaktık "Yaşasın, konuşacak bir şey bulduk" diye. (Edit: Hatırladım, ortak muhabbetimiz Gangnam Style'dı, o zaman yeni çıkmıştı)

Böyle gerildiğim yerlerde daha fazla samimi olmaya çalışmanın zorlamaya girdiğini ve o anki tansiyonu daha fazla gerip daha da uzaklaşmaya neden olduğunu düşünüyorum. Belki o an zorlamasak başka bir zamanda daha düzgün konuşabiliriz.
  • aychovsky  (01.12.14 15:09:15 ~ 15:11:54) 
Konuya direkt ortasından gir. Mesela o anda aklında ne varsa, ben tam tersi çok iyi tanıdığım insanlarla çok bir şey konuşmuyorum, ciddi konular anlamında yani, gır gır şamata. Yeni insanlarla muhabbet etmek daha güzel geliyor.


  • elikası  (01.12.14 15:13:11) 
ben insanların yaşam tarzına ve düşüncelerine meraklı oldugum için soru soruyorum böyle durumlarda. çeşit çeşit insanlar oluyor ve bambaşka fikirleri, kişilikleri oluyor. bunları deşmek için sorular sorup onları konusturuyorum.


  • dafuq  (01.12.14 16:00:27) 
Aynı sorundan muzdariptim. kendi imkanlarımla kurtuldum. nasıl mı? karşındakini yabancı biri olarak görme, sanki yıllardır tanıyorsun gibi konuş. bu seni daha samimi yapar böylece sohbet akar.


  • my name is faith  (01.12.14 16:37:10) 
Yaş itibarı ile (belirli bir amaca yonelik olmadikca) artık yeni insanlarla tanışmak istemiyorum pek de öyle bir mecburiyette kalsaydim muhabbeti ilerletmek için cümle aralarına birkac (beni eglendiren) siyasi/sosyal/film/muzik/kitap/felsefe/bilim geyiği serpistirip tepkisini ölçerdim.


  • nereye bu gidis  (01.12.14 16:55:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.