[]

Bu aralar ev alinir mi? Nereden ev alinir?

iyi gunler,

Su anda Kadikoy'de kiradayim. Yine Kadikoy'den satilik ev bakiyorum. Yeni ve merkeze yakin olmasini onemsiyorum. Bu yuzden Acibadem, Goztepe gibi yerlerden bakiyorum. Gelgelelim fiyatlar milyon TL olmus. Bu yuzden bu aralar ev alinmaz diye dusunuyorum. Bu is ne zamana kadar boyle gider? Bu fiyatlari verecek kimseler niye buradan ev alsinlar? (ben iki milyon tl verecek olsam buradan almazdim sahsen.)

Beklemeli mi? Baska yerden mi bakmali? Ne tavsiye ediyorsunuz? Bu durumu nasil yorumluyorsunuz?

 
istanbul'dan satılır, başka yerden alınır.


  • rygard  (01.12.14 08:21:40) 
beklenmeli diye düşünüyorum. emlak arzı çok fazla, nasıl bu kadar talep doğuyor da fiyat artışı oluyor hiç anlayamıyorum. ama denildiği gibi bir ekonomik kriz veya depremde tepetaklak olabilir. onu beklicez. bende bekliyorum :)


  • secilmis uye  (01.12.14 08:38:25) 
emlak balonu şehir merkezlerinde patlamaz. ne yazık ki merkezi konumlarda saçma sapan bir piyasa oluştu ancak işin gerçeği şu anda ve uzun vadede bu.

bunun sebebi ise tamamen son yıllarda zengin edilmiş insanlar. bu adamların talepleri, kısıtlı sayıdaki arzın da değerinin yükselmesine sebep oluyor.

neyse,

eğer ev alacaksan bütçeni söylersen yardımcı olmaya çalışayım bölge olarak en azından.

not.emlakçı değilim.
  • teritori  (01.12.14 08:38:46) 
milyon tl'ye ben sana çanakkale'den 10 tane ev alayım, kiraya vereyim; sen istanbul'da istediğin yerde kirada otur o parayla.

abi nasıl verilir bir apartman dairesine milyon. geçen sene çanakkale'de şehire arabayla 10 dakika mesafede, boğaza sıfır köşk vardı bir tane. 2 dönüm arsa içinde, bahçesinde konuk evi falan var. hamamı bile vardı, 1 milyon istiyorlardı.

emlak piyasası bir garip. sürekli düşünüyorum ben de ama kafam basmıyor. 1,5 yıl önce ev aldım, 63000 liraya. şimdi bakıyorum benim eve benzerler 95 bin civarı geziniyor. ulan bir şey değişmedi ki bu sürede!
  • jaaaccckkk  (01.12.14 08:57:03) 
@teritori arz kısıtlı değil ki?

@jack çevrene yeni bir şey eklenmedi mi? metrodur, yeni bir hattır, park bahçedir, büyük bi avm dir falan filan gibi
  • secilmis uye  (01.12.14 08:58:28 ~ 09:00:07) 
@secilmis üye

valla yakınlara avm yapılıyor 2 tane ama onlar zaten bilinen şeylerdi. zaten çanakkale küçük şehir, dolayısıyla evin konumu zaten her yere yakın. bilemiyorum, bana fiyatlar bir garip geliyor.
  • jaaaccckkk  (01.12.14 09:07:44) 
Bekleyince zararlı çıkıyorsun emin ol. Senelerdir hep aynı muhabbet dönüyor. Emlak balonu patlayacak fiyatlar düşecek falan diye. Fiyatların düşmesini beklemeyin. Anca olacağı sabit kalmasıdır. Yani zamanla yükselmemesidir. Olacağı budur en fazla.

Millette para yok aslında. 40bin lirası olan 150-200binlik ev alıyor. gerisi hep kredi. Bankalar ilerki dönemlerde 20-25 senelik kredi vermeye hazırlanıyor. Böyle olunca herkes ev almaya kalkıyor. Talep arttığından fiyatlar da artıyor. Zaten her köşe başı inşaat ve çarpık kentleşme. Bu nedenle fiyatların düşmesi bu sektörün sönmesi demektir bence. Bundan ekmek (!) yiyen çok olduğundan böyle bir şeyin olacağını düşünmüyorum.
  • mr.goodcat  (01.12.14 09:27:18) 
Yatırım amaçlı param olsa benim kenarda, İstanbul'dan ev alacağıma Marmara bölgesindeki daha küçük şehirlerden dükkan alırım o paraya. İstanbul'daki ev fiyatlarından daha uygun fiyata aynı kira gelirini elde edebilmek mümkün. Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova ve dahası. Ama İstanbul'a yakın olması açısından Yalova ve Bursa'yı düşün derim.


  • kendinikendikendinebulanadam  (01.12.14 10:25:12) 
@secilmiş üye: kadıköyün merkezinde arz nasıl kısıtlı değilmiş anlayamadım ben?
rıhtım'a toplu konut mu diktiler haftasonu?

  • teritori  (01.12.14 11:26:45) 
he ben genel olarak demiştim.


  • secilmis uye  (01.12.14 16:57:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.