[]

FPS oyunlarda yaşanan mide bulantısı

uzun süre fps türü oyunları oynayamıyorum. yarım saat oynasam baş dönmesi gibi bir rahatsızlık ve mide bulantısı yapıyor. bi bana mı böyle oluyor? (call of duty, battlefield vb tür oyunlar.)




 
baya bi insana oluyomuş. geçenlerde ilk fps filmin entry'lerini okurken fark ettim. google'da çözüm sunabilirler


  • la noix  (30.11.14 21:41:02) 
bana da çoğu fps oyunda oluyor. özellikle half-life serisinin tüm oyunlarında oluyordu en çok. bu olayın bi adı vardı da aklıma gelmiyor şimdi.

edit: buldum şuydu ismi sanırım: simulation sickness
  • disfori  (30.11.14 21:43:07 ~ 21:46:55) 
bende de çok oluyor. Normalde 8 saat aralıksız oyun oynayabilirim(skyrim falan dahil buna) ama battlefield'a bir saat dayanamadım. Gerçi internet cafede counter falan oynarken de olmuyordu bu durum ama evde pc'ye yüklediğim çoğu fps'de oldu


  • nundu  (30.11.14 22:10:33) 
Bi ara fallout 3'de olmuştu bana aynısı... Küçük laptop ekranında oynuyordum daha önce olmuyodu öyle birşey, birden yürüdükçe ekran sallanması nedeniyle berbat duruma geldim yatağa uzandım falan kendime gelmek için. Uzun zaman fps oynamadım, daha sonra masaüstü pcye geçince öyle bir sorun olmadı oyunu tekrar yükleyip oynayınca. Uykusuzluk, yorgunluk, havasız sıkıntılı ortamlarda oyun oynamak da tetikliyor o dediğin olayı.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (30.11.14 22:20:27) 
bilgisayar güçsüz kalmışsa oynadığın oyuna, olabiliyor öyle. grafik ayarlarını kısıp deneyin oyunu bir de..


  • natnan  (30.11.14 22:57:27) 
silahın sallanmasını durdurun geçecektir muhtemelen.


  • argent dawn  (30.11.14 23:00:34) 
fps yüzünden (frames per second olan) olabilir. düşük olması yüzünden.

oyundaki ışıklandırmalar yüzünden olabilir. bazı oyunlar uyarır oyun başında. sadece şiddet içeriği değil efektlerle de.

minik donut canavarı'nın dediği gibi motion blur olabilir.

sara konusundaki gibi bir hastalık, tansiyon şu bu olabilir.
  • nawar  (30.11.14 23:06:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.