[]

öfkeliyim.

edit: fatura i.hizliresim.com
edit 2: tüketim bedeline de bakınız en üstte.

Doğalgaz firması.. koskoca firma.. anonim şirketi..AŞ. yav milletin 3-5 lirasını çalmaya nasıl utanmaz anlamıyorum. nasıl korkusuz olur anlamıyorum. devlet var.. biner adamın tepesine.. kan alırlar. hapse atarlar. koskoca devlet, dolandırıcılığa izin mi verir.

Başıma gelen usulsuzlük ve hırsızlıklar şunlar. Şikayet ettim, sonuç alamıyorum da.

------------------------------------------
1) doğalgaz faturam bi kaç gün geciktiği için lap diye haber vermeden kapattılar:

Yönetmelik: b) Müşterinin; faturasını son ödeme tarihinden itibaren on beş gün içerisinde ödememesi halinde en az üç gün önceden haber verilmek suretiyle,

diyor.

--------------------------------------

2) 48TL açma kapatma bedeli yazıldı.

Yönetmelik: , ... "44. Md: göre doğal gazı kesilerek hizmeti durdurulan müşterilerine uygulayacağı sayaç açma-kapama bedeli üst sınırı, yalnızca sayaç kaparken uygulanmak üzere 18 TL olarak tespit edilmiştir."

--------------------------------------

3) şişirilmiş usulsuz kullanım bedeli (72 TL)

Yönetmelik : Dağıtım şirketi, usulsüz doğal gaz kullanımının tespit edilmesi durumunda, tespitin yapıldığı tarihte geçerli olan sayaç açma-kapama bedelinin 3 katına kadar "usulsüz doğal gaz kullanım bedeli" tahsil edilebileceğine ilişkin hükümlere anlaşma ve sözleşmelerde yer verebilir. (54TL oluyor max)

--------------------------------------

4) KDV de alıyorlar efendiler. normal midir bu da?

-------------------------------------

firma artık telefonlarımı bağlamıyor. otomatik bir sistemi var sanırım. başka numaralardan arayınca açılıyor. onda da konuşunca bi sn diyor müzik dinletiyorlar.

EPDK ya söyledim daha önceki fatura zamanında. sallamadı. "dosya kapatıldı" diye yazıyor sadece. nedir diye soruyorum. bu kadar görebiliyoruz diyolar..

Bimer e söyledim. kesin sonuçmuş. ama sanırım 6 ay sürecek geri dönüş.

ne bileyim ağırıma gidiyor göz göre göre dolandırılmak. oturuyorum soğukta. ama üşümüyorum, içim öfkeden yanıyor. o kadar ki soluduğum sıcak nefes boğazımı yakıyor.

mesele sadece bu değil efendiler.. mesele bir sürü olmaları. bunlarla mücadele etmekten sıkıldım. ve hep kaybediyorum. kazansamda kaybediyorum. vakit, enerji, para.. hep kaybediyorum.

misal:
www.eksiduyuru.com

tam 3 ay uğraştım. 3 ay boyunca harcadığım zaman/enerji/para ile kıyaslanmaz sonucu. 77TL nin 46tl sini iade aldım. önceki faturam olan 86 tl yi süresi geçtiği için kaale almadılar.

onuda taksite böldüler. faturama indirim yaptılar.
---------------------------

elektrik su değil mesele.. nefretimi kusmalıyım. ne yapabilirim?

 
valla ben burda kendimi sikecek oldum okuyunca. mekan basma gibi bir fikir olursa bana da haber ver. kesinlikle haklısın ve bunu yapanların amk.


  • m murphy  (30.11.14 19:13:33) 
tüketici hakem heyetine git. onun sonuçlanması da 6 ay alıyor ama geliyor paran eninde sonunda. derdin aptal yerine konmak olduğu için de hakkını alacağını bildiğinden rahat oluyorsun.


  • mesgul ve huzursuz  (30.11.14 19:22:29) 
körler sağırlar birbirini ağırlar


  • facebook  (30.11.14 20:26:04) 
kaç yaşındasın bilmiyorum ama daha basına bunun 3-4 sefer daha benzeri gelecektir eğer tr de yaşıyorsan...

20 sene önceki faturayı yatırıp yatırmadıgını kontrol eden bir sistem var.
  • anonymice  (30.11.14 20:30:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.