[]

Yeni Vücut Geliştirme Hareketi

Serbest ağırlıkla yapılan "yeni" bir vücut geliştirme hareketi bulduğumu sanıyorum. Bildiğim kadarıyla böyle bir hareket yok.

Bu hareketi tescillemenin mümkün olmadığını düşünüyorum (Ek: Zaten böyle bir isteğim de yok, neyi tecillliyorsun ki sen!? tescillesen ne olacak), ama en azından bu hareketin benim adımla anılmasını istiyorum. Bunun için acaba Federasyona mı başvursam yoksa daha büyük bir yabancı organizasyona mı? Ne yapsam ne etsem de bu hareket kabul görse ve benim adımla anılsa.

İstiyorum ki elin Amerikalısı, Fransızı, Arabı, Japonu bu hareketi "İlşad bilmemnesi" olarak ansın ve yapsın. Meraklıları, bunu bir Türk'ün geliştirdiği hareket olarak bilsinler.

Hareketin gayet önemli ve birbirine antagonist iki kas grubunu aynı anda hedeflemesi, kolaylıkla yapılabilmesi gibi güzel özellikleri var.

Ama ne yapsam ne etsem de bu hareket benim adımla anılsa? "French Curl" gibi "Turkish Get Up" gibi ya da "Arnold Press" gibi özel ve benim olduğunu gösteren bir adı olsa. Bu konuda sizin fikirlerinizi bekliyorum.

Gerçi uygun bir yol bulsam bile rezil olmamak için tarayabildiğim bütün kaynakları tarayacağım ve hareketi iyice inceleyip başka uzmanlara da inceleteceğim. Ama tonla hareket bilen biri olarak bu hareketi daha önce görmemek benim yeni bir hareket keşfettiğime olan inancımı arttırıyor.

 
Bence bu hareketlere isimlerin gelisi ille bulan kisinin adi ile degil "meshur eden" kisinin ismi ile aniliyor olabilir, yani bir nevi dogal secilim yolu. Meshur etmenin yolu da bir sporcu olarak ornek gosterilecek unlu biri olmak herhalde.


  • kurukafa  (31.07.09 00:24:03) 
@kurukafa nin da dedigi gibi, hareketin adinla anilmasini istiyorsan hareket ya da formul buldugun seyin camiasinda hem bir ilke hem de hatri sayilir basarilara imza atmis olman gerekir gibi. matematik, fizik, vucut gelistirme. Hareketi de merak ettim, ozellikle hem yeni hem de serbest agirlikla olmasi pek bi meraklandiridihsindaderegende...


  • gunlerin kopegi  (31.07.09 01:08:37) 
Size hak veriyorum, bi anlık coşkunluğuma veriyorum yukarıdaki mesajımı. Bu isteğim güzel ama öyle her şey hemen olmuyor. Kaldı ki keşfettiğimi sandığım hareketin ikinci kısmı gerçekten yenilik sayılabilir ama özünde bir abduksiyonu tamamlayıp yere dik olarak adduksiyona (bu da aslında yere dik adduksiyon diye değil de başka bir özel adla anılıyor da hatırlayamadım) geçmek, hareketin yarısıysa şimdi farkediyorum ki bilinen bir hareketin ufak bir değişiklik yapılmış hali.

İlginiz için çok teşekkürler ama gün gelecek harbiden yeni bir harket keşfedeceğim, ve birileri hakkımı verip benim adımla anacak kadar enfes bir şey olacak. Tabii bu zamana kadar da bu çevrelerde tanınmak gerekiyor artık orasını da halleder miyiz bilemiyorum :-) Bu paragraf kendime gaz verme paragrafı oldu.
  • Karluk  (31.07.09 01:33:38) 
serdar aktolga ile tanış hareketi anlat. ona yaptırıp bir yabancı dergide görülmesini sağlarsan hareketin adı belki serdar press olabilir. ama senin adınla anılması zor görünüyor.


  • arnold schwarzeneger  (31.07.09 10:31:26) 
ha bu arada aklıma şu geldi.
crossfit komüniteleri var. orada biraz tanınmayı becerirsen. hareketi bir video ile sitelerine upload edersin. adınla anılır hareket. oradan da vücut geliştirme ve fitness camiasına yayılabilir.

  • arnold schwarzeneger  (31.07.09 10:33:07) 
Evet önerilerin çok akla yatkın ve işe yarar, ya bi Türk olsun da Serdar olsun, İlşad olmasın bu beni hiç rahatsız etmez. Serdar Aktolga da IFBB Pro oldu zaten, çok ilerledi, inşallah daha da ilerler.

Video konusunda bu sene olmaz ama seneye iyi bir kamerayla hareketleri anlatarak uyguladığım kısa videolar ve çeşitli antrenmanlar koyacağım.

Dün keşfettiğim hareketinse pek sıradışı olmadığını ve ilgi görmeyeceğini bu başlıktaki 2. mesajımda yazmıştım. Daha iyi bir hareket bulmalıyım, aslında bende bu hareket keşfetme isteği eskiden beri vardı. 4-5 sene önce her hareketi bilmediğim için bazen bir hareket bulur bunu yenilik sanardım çünkü bu hareketi yapanları görmemiştim. Ama insanın görgüsü bilgisi arttıkça yeni bir hareket bulmanın -yüzlerce hareket olduğu için- ne kadar zor olduğu görülüyor.

Ama gerçekten ses getirebilecek bir hareket bulabileceğime inanıyorum, önemli olan bu düşünceyi taşımak ve çalışmak. Ne düşünceyi bıraktım ne çalışmayı, umarım başarırım. Hiç bir şey bulamazsam HIIT idmanlar konusunda tanınacak kadar çok sayıda ve etkili idman hazırlayabilirim.
  • Karluk  (31.07.09 12:21:09 ~ 12:24:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.