[]

yurtdışına nasıl kaçılıyo? yakalanınca ne oluyo?

benim iki dayım da denizci. bi tanesi daha 17'sinde mi ne gemiye gidip amerika'ya kaçtı. orada 1 sene falan yaşayıp kanada'ya geçti galiba. 12-13 yıldır kanada vatandaşı.

diğeri hiçbi sebep yokken ingiltere'de inmiş gemiden, tanıdığı falan varmış onun yanına yerleşmiş inşaatlarda çalışmış. sıkılınca demiş ben gidecem türkiye'ye. ama parası yok. tekmelesinler diye polise falan gitmiş demiş ben kaçağım hadi beni sktir edin. adamlar iplememiş. konsolosluğa gitmesini söylemişler. ahah.

bu kadar kolay mı lan? bi şekilde kaçtıktan sonra orada yaşamak yerleşmek falan sorun olmuyo mu hiç? kimse sen kimsin nesin demiyo mu?

 
ülkesine göre değişir. kanada falan daha mülteci dostu ülkeler ama mesela almanyada, avusturyada böyle bir durum olsa sınırdışı ederler direk.


  • fayfim  (30.11.14 17:55:22) 
ulan şerefsiz almanya. bana istisna şeyapmazlar mı acaba ya. almandan çok almancıyım ben eminim hiç yabancılık çekmem. gece 3'te bomboş caddede kırmızı ışığın yeşile dönmesini beklerim, geçmem.


  • pescador  (30.11.14 17:56:52) 
ABD gibi ülkelerde farkedilmezsin. Zaten onlarda mültecilerin gelmesini ve piyasada bulunmasını istiyorlar. Benim de bir tanıdığım kaçak olarak gitti ve bebek bakıcılığı yaptı. Yaşama ve yerleşme standartlarına bağlı. Kaçak olduğun için eğitim gerektiren işleri yapamazsın, diploman falan filan varsa onları unut. Yapacağın işler inşaatta amelelik, bulaşıkçılık, hamallık falan filan. Yakalanırsan eğer direkt sınırdışı edilirsin. Sınırdışı edilirsen bir daha o ülkeye ve hatta başka ülkelere giremeyebilirsin. Daha önce böyle vukuatı olan birini kim alır ki ülkesine? Ortadoğu belki alır. Bkz: Türkiye-Suriyeliler.
Bu arada dayın kaç yaşındaydı o zaman bilmiyorum ama eskiden zaten vize denen bir şey yoktu ki? istediğin yere hemen gidebiliyordun.

  • secilmis uye  (30.11.14 18:27:52 ~ 18:28:46) 
hatırlarım almanyadayken sanırsam isviçre sınırından bir ayı (gerçek ayı) girmişti ülkeye, ülke gündemine oturdu ve 3-5 gün boyunca helikopterle takip edildi, her gün haberlerde idi. İnsan girse düşün ne olur :)


  • e_rsin  (30.11.14 18:44:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.