[]

uzun sure ders calisamama - ritalin concerta vb. = goz?

onumuzdeki 6 ay esek gibi ders calismam lazim ama basinda bir kac saatten fazla duramiyorum. uykum geliyor okuduklarimi anlamamaya basliyorum saati artirsam da verimi artiramiyorum. oturup 8 saat ineklemem lazim ama olmuyor arkadas, ne yapacagim? calismam gerektigini biliyorum, calismazsam ne olacak onu da biliyorum, calisirsam istedigim seyleri elde edecegimi biliyorum ama..

uyku, beslenme duzenim iyi. arada desarj oluyorum sosyallesiyorum o konuda da sorun yok. calisirken masamin uzerinde bir sey olmuyor spotify dan deep focus intense studying tarzi playlistleri de dinliyorum ama nafile.

napim? concerta tarzi ilaclara mi baslasam? 5 6 aylik kullanimdan sonra biraksam yan etkileri kalici olur mu? goz tansiyonunu etkiliyormus sanirim, gozler cok onemli benim icin hic baslamiyim mi?

pomodoro demeyin lutfen :( tesekkurler

not: ilaclarin receteli oldugunu biliyorum

 
Ginseng deneyin.


  • hiko seijuro  (30.11.14 16:50:10) 
@hiko seijuro denedim hocam hatta hala aliyorum, ama bir yararini gormedim.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (30.11.14 16:55:00) 
şindi bu soruya cevap versem bi türlü, cevap vermesem bi türlü.

şunu şunu yap desem, 'Ulan dallama! Madem o kadar biliyodun, niye TUS'a çalışmadın?' diye soran çıkabilir.

Hmmm, o halde naapalım? Taam buldum! Şöyle yapalım:

Benden ibret al! O dediğini yapmayınca ziyan oluyon işte benim gibi.

Sen şindi adrenalin bi herifsin di mi? Challenge'lardan hoşlanıyon. Al sana challenge işte! Her challenge hız'la ilgili olacak diye bişey yok. O senin sevdiklerinde hayâti risk varsa, bunda da var anasını satiyim!
Ya bunu yapcan, ya da müptezel bi hayâtın olcak. Bu kararı ver, bunun farkına var. O riskli şeyleri nası cesurca yapabiliyosan, bunun da üstüne cesaretle git. Dalga geçmek, sermek, geyik yapmak, buralarda ve başka mecralarda boş boş sörf yapmak, kolay, eğlenceli ve insanda hoş vakit geçirdiği yanılsamasını yaratıyo. Halbuki bu, cesaret, kararlılık, disiplin isteyen, mızrak gibi, zıpkın gibi olmanı gerektiren, lazer gibi aynı noktaya hem de çok uzun süre odaklanmanı gerektiren, gerçek bi challenge! Asıl marifet bunu yapabilmekte. Beyninde bunu bitir, buna karar ver. Kendine olan saygın 4 kat artsın bundan 6 ay sonra.

Uçuracan lan, uçuracan! Onu düşün! Onu hayâl et!
  • compadrito  (30.11.14 16:56:08 ~ 16:58:05) 
cosmicstring hocam, sizin o mübarek ellerinizden öpiyim!

o ilaçlar sakat hacı ağbiy. girme o yola. teşhisin olmadan yapma öyle işler.
  • compadrito  (30.11.14 17:04:36) 
@compadrito ağğbi simdi yesillendirecektim bu konuda ne dicen diye merak ediyordum, hemen yetismisin sagolasin.
Haklisin aslinda asil challenge bu. Herkes oyle diyor beyninde bitir diyorlar, gecmiste yapmistim ama nedense olmuyor yahu. Zamanim olsa sorun degil kesin yaparim ama simdi zamanim da cok kisitli stres oldum.

Hep onu dusunuyorum zaten ucunda o olmasa hic calisamam.

@cosmicstring gecmiste 3 ay boyunca gunde 15 saat calismisligim var o yuzden olmaz diye bisey yok biliyorum. Ara tabi ki verilmeli ama 10 dk verip geri donmeli 5 saat ara olmamali.

Sessiz cok sikildigim icin onlara dondum aslina bakarsaniz.

Hedef belli tek tercih.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (30.11.14 17:06:48) 
Hadi lan!!!

'Ben hayâtımı heder ettim, çöpe attım ama hiç olmazsa bi adama ibret oldum!' diye teselli ediyim kendimi.
Şu hayatta gurur duyacaam bi canlı kulu olsun lan!
  • compadrito  (30.11.14 17:12:39) 
cosmicstring hocam her zamanki gibi en etkin cevabı yazıyo.

işyerimden örnek veriyim ben sana, benim 12 saatte yaptığım işi, 6 saatte yapan adam var. niye? dalga geçmiyo benim gibi. oturuyo ve işini yapıyo.
  • compadrito  (30.11.14 17:19:40) 
Ha bir de, ara ver. Birkaç saat oturabiliyorsan daha ne. Hava al, kalk bacaklarını esnet. Beynine oksijen gitsin. Sürmenaj diye bir şey var. O zaman o süreyi daha verimli geçirirsin.


  • Lim5  (30.11.14 19:12:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.