[]

sevgilinin annesiyle tanismak

Ozellikle kiz tarafi gozunden sevgilinin annesiyle tanisirken yapilmasi ve yapilmamasi gerekenler nelerdir?

Nasil davranilmali, annenin yaninda sevgiliyle iletisim nasil olmali, nasil hitap edilmeli, nelere dikkat edilmeli vs vs. +/- puanlar

Siz ebeveyn olsaniz gelin/damat adayinda nelere dikkat edersiniz?

(Soru ortak, sevgili kisi de okuyacak, kendi deneyimlerinizden de yola cikarak yazabilirsiniz daha da iyi olur. Tesekkurler)

 
Kendin ol. Yapmacik hareketler ileride sorun cikarir.


  • fallthepieces  (30.11.14 14:04:25) 
Daha önce bir duyuruya yazdıklarımı aynen kopyalayıp yapıştırıyorum:

Evde tanışıyorsa, cici cici oturulur, evde yardım edilecek bir şey varsa yardım teklif edilir ve edilir, gülümsenir, pozitif bir sevgi pıtırcığı olunur ki zaten heyecanlanınca o geliyor kendiliğinden. Yapmacık olunmaz. Söylenenler ilgi ile dinlenir, tabii sadece dinlenmez karşılıklı bir muhabbet kurulur, sevgili gerçekçi bir şekilde övülür.

Tatlı götürülebilir, böylece "Tatlı getirdim, tatlı konuşalım diye" gibi bir giriş bile yapılır.

Sevgiliye çok sırnaşılmaz ama hayran hayran bakılabilir, ki zaten sevgililer için o da varsayılan özelliklerle gelen bir şey.

Dikkat edilecek en önemli noktalardan biri şu: Bazıları kesinlikle el öptürür, öpmezsen baştan gider; bazıları kesinlikle öptürmez, öpersen toparlayamazsın. Bu kısmı sevgiline sor.
  • aychovsky  (30.11.14 14:08:56) 
Samimi ol, onlara yaranacağım diye boş atıp dolu tutma.

görgü kurallarına çok dikkat et.

çok lafa karışma, çok gülme.

hemen hayatının bütün ayrıntılarını anlatma, onlara da çok ayrıntı sorular sorma.

politika, din gibi tehlikeli konulara girme.
  • mea maxima culpa  (30.11.14 14:10:35) 
Ben genel olarak ebeveynler yanında aşırı sessiz bir insana dönüşüyorum. O kadar olmamak lazım ama çok da konuşmamak lazım diye düşünüyorum.

aychovsky'nin dediği el öpme mevzusu var ki beni çok geriyo. kimini öpmezsin saygısız olursun kimini öpersin ben o kadar yaşlı mıyım der yine saygısız olursun. o yüzden böyle bi takıntı varsa mutlaka öğrenmek gerek.

din ve politika gergin konular, aynı görüşü benimsediğinizi düşünüyosanız bile girmemekte fayda var.

ne kadar samimi olunacağına gelince benim için şöyledir: genel olarak benim arkadaşlarımın/ailemin yanında ne kadar samimi olunacağını ben belirlerim, onun arkadaşlarının/ailesinin yanında o. Yani ne bilim atıyorum o el ele oturmak istiyosa annesiyle tanıştırırken, ben elimi çekmem.
  • kaffle  (30.11.14 14:26:38) 
kendi tecrübelerimden aklımda kalanları, önem verdiğim ve dikkat ettiğim şeyleri yazayım. gız değilim ama. neyse, samimiyet önemli, neysen o ol, anneye fazla yaranmaya çalışma ama çok asi de takılma, yardım teklifi et falan da yardım teklifi dahil hiçbir şey için ısrarcı olma. öyle ilk aklıma gelenleri sıraladım daha gelirse editlerim.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.11.14 14:31:25) 
herkes ahlak dersi vermiş onu yap bunu yapma diye. rahat ol kendin ol bu kadar.


  • matematik koyu  (30.11.14 15:21:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.