[]

28bin yıl önce yaşamış insanlar

Hani şu neandertal ler. Şimdi bu insanlar ölmüş, daha sonra
Akdeniz e geçmeyi başaran bi kaç insanın devamımıyız biz. Yani nasıl geldik bu zamana kadar
Birde Okadar insanlar yaşamış osmanlılar onun oncesinde hun lar falan vs
Bunlar bulmamışlar mı hiç kalıntı fosil falan
Bunları bilen varmı bi anlatabilirmi yani sonuçta buz devri falan olayı var

 
abi, o kadar dağınık sorular ki bunlar. tek paragrafla özet geçmek imkansız.
bunlar öldü mü, bizim sapienslerle verimli döl verecek şekilde melezlendi mi belli değil.
akdenize geçmekten kastın nedir? insanın tarihi göçler tarihi. ne zamanki göç bu? bunu iddia eden kim? hangi kaynak? hangi bilimsel hakemli dergide yayınlanmış?
hayat, tarih, insanlık osmanlıdan hundan ibaret değil. hatta bunların soyundan gelenlerin günümüzdekilerin bilhassa sikinde bile değil fosiller.
fosilci ararsan anglosaksonlara bakacan. bu da 100 senelik falan paleontoloji biliminin sonucu. bundan 200 yıl önce hemen herkes dünyanın birkaç bin yıllık olduğunu düşünüyordu. ne fosili? önce bilim tarihi öğren.
buz devri varsa var, kastetmeye çalıştığın buzda hapsolan fosiller mi? nedir?
  • namus ninjası  (29.11.14 22:58:19 ~ 22:59:43) 
neandertalin devamı değiliz biz.


  • kamera motor  (29.11.14 22:59:24) 
@sadakatsiz,

neandertallerin beyinsiz olduğuna dair pek bulgu yok. hatta bizden daha zeki olabilecekleri de söyleniyor.

yok olmalarının sebebi; soğuk iklimde yaşadıkları için geniş sürülere değil birkaç kişilik gruplara sahiplerdi. o şekilde yaşıyorlardı. haliyle karşılarında yüzlercce kişilik insan sürüleri görmeye başldıklarında direnemediler.

hatta neandertallerin beyin hacmi, insanlarınkinden daha büyüktü. dönemin homosapiensinden çok daha komplike aletler üretiyorlardı ve daha çok çeşit maddeyle çalışıyorlardı.
  • kamera motor  (29.11.14 23:02:51 ~ 23:06:12) 
Ulen bi cevap yazmışsınız yarısını fırca kaymakla harcamışsınız , izlemiyorum belgesel kitapta okumuyorum gelcem buraya sorcam oldumu kardeşim :D

Biliyoruz insanlığın hun dan ibaret olmadığını aklıma ilk onlar geldi hani mesela mardinde bilmem kac bin yıllık yer altı şehri bulundu diyorlar ya sallıyorum tamamen bunu , e kardeşim oralarda kaç yüzyıldır insanlar yaşamıyormuydu, konyada izmirde biton şey bulunuyor burda da öyle bunları anlamaya da çılışıyorum o yüzden sorular dağınık geliyor

Neandertallerin beyin hacminin büyük olduğunu biliyorum bende hatta dönemin teknolojisiyle çok iyi aletler ürettiklerinide
  • john  (29.11.14 23:16:30) 
bildiklerinin hepsi yalan yanlis seyler.

- neandertallerle insanlar ayni atadan gelme farkli turler. neandertal = insan diye bir sey soz konusu degil.
- akdenizi gecme diye bir sey soz konusu degil.
-hepsinin kalintisi var ve hemen hepsi de zaten bulunmus durumda.

bol bol kitap okuman, arastirma yapman lazim.
www.youtube.com
  • goo.gl  (29.11.14 23:27:23) 
o zaman bazı temel bilgileri bombalıyorum.

fosilleşmek zor iş. her ortam fosilleşmeyi desteklemiyor. misal ortamda kireçtaşı varsa fosilleşmek son derece mümkün, buna rağmen bir türde fosilleşme ihtimali 1milyon bireyde bir birey diyorlar kabaca. ama fosilleşip 3 milyon yıl toprak altında kalıp sonra erozyonla ortaya çıkıp irikıyım bir hayvanın ayakları altında un ufak olmak son derece mümkün. bu yüzden kimdi hatırlamıyorum, galiba dawkinsti, şey der: "fosilleşmek şereftir"
ya da öyle bir şey.

konuyla ilgili kabaca fikir sahibi olmak için bile çok fazla okumak gerekiyor. mesela fossils for amateurs diye bir kitap var. okuyorsun. tamam kaptım diyorsun ama etrafta fosil alanı yok mk. bütün arazi çok genç, tortul yok. hepsi magmatik. benim kardeş jeolog. sordum nerde trilobit bulurum dedim. nah çekti. terbiyesiz inbe zaten çocukluğundan beri.

konyada mesela, bisikletçiye girdik bakınıyoruz. böyle yemyeşil tortul kayaçta desen desen kabuklular gördük. kardeş dedi bu nerden? dükkacının ocağı varmış. anlar mısın diyor bizimkine.
anlarız da işte ocağına gitsek kovalar. içerisi fosil kaynıyor ama lanet olası özel mülkiyet ve federal yasalar :(
  • namus ninjası  (29.11.14 23:27:30 ~ 23:29:54) 
bbc'de izlediğim bir belgesele göre neandertal insanın homo sapiens'ten daha az zeki olduğuna dair hiçbir bulgu yok. hatta yaşadıkları bölgelerde bulunan alet edevata göre kendilerini en az homo sapiens kadar geliştirdikleri keşfedilmiş. bu eşyaların karakterine bakıyor adamlar. mağara resimlerinden tut bir ton ipucunu değerlendiriyor ve neticede "homo sapiens daha saldırgan bir türdü" yorumu yapıyorlar.

düşünsene, bire bir aynı fiziksel özelliklere sahip iki kişi var ama birisi elinde bıçak tutuyor. bu iki kişi kavga etse elbette eli bıçaklı olanın hayatta kalma şansı daha fazladır. atalarının neandertal olduğunu iddia eden bilim adamları da var ama belli ki her karşılaşmada homo sapiens savaşçı özellikleri sebebiyle sayıca üstün kalmış. nihayetinde neandertalleri yok etmiş ve hakim tür olmuşlar.

belki de bugün dünyada bu kadar düşmanlık olmasının sebebi yeterince neandertal geni taşımıyor olmamızdır. neandertaller bizim mevcut göre teknolojik seviyemize göre çoook çok geride olabilir ama medeniyetin temelleri konusunda belki de bizim onların seviyesine ulaşmamız daha yüzlerce yıllar alacak. ne tuhaf lan.
  • karaage  (29.11.14 23:43:39) 
  • spankenstein  (29.11.14 23:44:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.