[]

maaş kartının sevgilide durması

öncelikle iddia oynamayın, yuva yıkıyor. kötü bir giriş oldu, yok yuvamın yıkıldığı yok da, erkek arkadaşım bu ara iddia oynamaya fena sardı. ben de ilgisini dağıtayım diye azıcık uğraştım falan, "dur ben seçeyim ama kazanırsam bütün para benim" dedim. "maaş kartım bile sende, gözün doysun" dedi. adamın içinde mi birikmiş nedir?

şimdi olay şöyle: benden 4 kat fazla kazanıyor. yalnız harcarken biraz cömert kendisi. bugünün yarını da var, kenarda paramız olsun diyorum. var ya diyor sanki fazla birikim göz çıkarırmış gibi. ona kalsa her ay kazandığını o ay yer bitirir. ben de o yüzden 3 sene önce maaş kartına el koydum, bende duruyor. faturalar ödeniyor, kartları yatırıyorum. kendinin hesabına biraz para koyuyorum, kalanı da birikim hesabına yatırıyorum. sesini çıkarmıyor ama işte yukarıdaki cümle kafamı karıştırdı.

siz olsanız rahatsız olur muydunuz maaş kartınızın sevgilinizde durmasından? (ama cevap verirken unutmayın, kendi halinize bırakılırsanız bir aydan öbür aya 100 lira artıramayacak kadar savurgan biri olduğunuzu varsayacaksınız.)

edit 1: yazmayı unutmuşum: kartı başta kendi vermişti ama. bir gün unuttuğu elektrik faturası yüzünden elektrik kesilince olay çıkardım ben. otomatik ödeme talimatı vermeyi bile mi akıl edemiyorsun, bu nasıl ev idare etmek diye. al o kadar kolaysa sen idare et evi diye rest çekti verdi kartı bana. ama hep bende kalacağını düşünmedi mi acaba diyorum. bir aylık bir rest çekme miydi acaba da 3 senedir azap mı çekiyor adam diye bir kaldım. kartı da kendi istemedi, ben de vermedim. sonradan isteyemedi de içine mi oturuyor nedir diye ikilem yaşadım. 3 sene boyunca bir kere bile mevzu olmamıştı çünkü.

edit2: bir miktar yatırıyorum sevgilimin başka bankadaki hesabına, kalanıyla benim maaşı birleştirip faturaları ödüyorum, mutfak alışverişi parasını ayırıyorum. bir miktar nakit ayırıyorum. kalanı da birikim hesabına atıyorum. maaş hesabında para bırakmıyorum yani. ama diğer bankadaki hesabına para yatırıyorum tabii ki, çocuk gibi eline harçlık vermiyorum yani. 35 yaşındaki adama yapılmaz o :)

en son edit: dayanamadım sordum: "kartı alıp da rahatımı bozamam hiç, ben hayatta o parayı biriktiremezdim, hayallerimdeki arabaya az kaldı" dedi. ben de kendimi yediğimle kaldım, iyi mi :))

 
Tabii ki olurdum. Kendim kazanıp kendim özgürce harcayabilmeliyim. Sevgilimi hiç ilgilendirmez.


  • shejia  (29.11.14 19:31:12) 
paraya ihtiyacım olduğunda istediğim gibi çekebiliyorsam sorun yok, gerçi ben cimriyim .


  • selam  (29.11.14 19:33:46) 
kişiye göre değişir bu durum.

ben böyle bi şeyi istemem. kazandığım parayı harcamak ya da biriktirmek benim kararımdır.

(hele ki henüz çoluk cocugum ve sorumlu oldugum bir ailem yokken)

insanlar evlilik öncesinde bu kadar olgun olmak zorunda değil.
  • kosun lan mevzu var  (29.11.14 19:34:46) 
e adamın maasına el koy, iddaa'sına el koy. sonra bu adamla bilmem kaç sene birlikte olduktan sonra neden gitti de. deme de yani dersin bu gidisle. rahat bırak biraz. senin 4 katın para kazanıyorsa tüm maasını ya da birikiminizi kumara yatıracak kadar gerizekalı değildir sanırım. ha öyleyse de iyice yesin parayı aklı basına gelir.


  • ufukcel  (29.11.14 19:35:54) 
maaş kartının sevgilide olması mı? bi yaşıma daha girdim. ne münasebet derdim. rahatsız olmayı bırak o konu hiçbir zaman açılamaz. çok ilginç buldum hakket.


  • chetinn  (29.11.14 19:36:41) 
Oha abartmışsın.

Benim erkek arkadaşım da para biriktirme konusunda çok süper değil. Ben paraları daha iyi yönetiyorum. Ama hayatta parasına/kartına el koymak gibi bişey yapamam. Çocuk mu o yahu, harçlığını ben vereyim filan. Aylık ödemelerini yapıyor, kendisine o ay ihtiyaç duyacağını düşündüğü kadar parayı da ayırıyor; artanı bana veriyor. Ben de çeşitli şekillerde değerlendiriyorum.

Bundan bağımsız olarak kendi birikmiş parası da var, ona dokunmuyoruz. Benim de ondan bağımsız birikmişim var. Ona da dokunmuyoruz ama o ay artanlarımızla ayrıca da biriktiriyoruz.

O ay kazanılan tüm paralar ortak bir havuza konup, içlerinden her iki tarafın da harçlıkları çıkarılır, giderler ödenir ve geri kalan para topluca biriktirilirse yine olur ama senin yaptığın gibi "kartın bende dursun, ben sana harçlık vereyim" şeklinde olanı çok rencide edici ve sıkıcı bence. Biraz rahat bırak adamı. Dominant teyze misin nesin :D
  • pandispanya  (29.11.14 19:37:20) 
Ona cömertlik değil savurganlık denir, dürüst olalım.

Cevap olarak: Zorla el konmasindan tabi ki rahatsız olurdum. Bana öyle bir şey asla yapılamaz, kan çıkar ama ben savurgan biri değilimdir. Parasinı kontrol edemeyen veya çok meşgul/usengec birisi olsaydım gönüllü muhasebeciligimi yapacak faturaları yatıracak, takip edecek, eve alışveriş yapacak birisine kartı isteğimle verebilirim. O da sanırım bu yüzden sesini cikartmiyor.
  • Lim5  (29.11.14 19:40:55) 
yazmayı unutmuşum: kartı başta kendi vermişti ama. bir gün unuttuğu elektrik faturası yüzünden elektrik kesilince olay çıkardım ben. otomatik ödeme talimatı vermeyi bile mi akıl edemiyorsun, bu nasıl ev idare etmek diye. al o kadar kolaysa sen idare et evi diye rest çekti verdi kartı bana. ama hep bende kalacağını düşünmedi mi acaba diyorum. bir aylık bir rest çekme miydi acaba da 3 senedir azap mı çekiyor adam diye bir kaldım. kartı da kendi istemedi, ben de vermedim. sonradan isteyemedi de içine mi oturuyor nedir diye ikilem yaşadım. 3 sene boyunca bir kere bile mevzu olmamıştı çünkü.


  • vesna  (29.11.14 19:49:39) 
kart vermekle kastettiğin ne tam olarak?

kartı verse de kartın içerisindeki miktarı farklı hesaplara aktarabilir internet şubesinden?

internet şubesinden istediği iddia veya bahis sitesine para aktarımı yapabilir.
  • kosun lan mevzu var  (29.11.14 19:51:19) 
Güvendikten sonra neden olmasın


  • solemio  (29.11.14 19:54:20) 
hiç bir şekilde ne maaş kartımı verirdim, ne de maaş kartını isterdim sevgilimin, benden bağımsız onun kendi emeğiyle kazandığı paraya ne el koyardım, ne de el koydururum. cevabım, tabii rahatsız olurum.


  • mdmfk  (29.11.14 19:54:26) 
bir miktar yatırıyorum sevgilimin başka bankadaki hesabına, kalanıyla benim maaşı birleştirip faturaları ödüyorum, mutfak alışverişi parasını ayırıyorum. bir miktar nakit ayırıyorum. kalanı da birikim hesabına atıyorum. maaş hesabında para bırakmıyorum yani. ama diğer bankadaki hesabına para yatırıyorum tabii ki, çocuk gibi eline harçlık vermiyorum yani. 35 yaşındaki adama yapılmaz o :)

@kosun lan mevzu var
  • vesna  (29.11.14 19:56:39 ~ 19:57:12) 
bence şaka yapmış. ama illa ikna olmak istiyorsan geri ver kartı, gerçekten sende durmasını istemiyorsa ikiletmeden alır, ama halinden memnunsa böyle iyiydik der almaz kartı. denemesi bedava.


  • zikardo  (29.11.14 20:03:16) 
aferin kız sana, sakın verme o banka kartını geri. ben de aynı seninki gibiyim. benim banka hesaplarım ve kredi kartlarım da eşimin kontrolünde. ve çok memnunum.


  • battal gemalmaz  (29.11.14 20:09:09) 
elbette ki rahatsız olurum.

sebepler ne olursa olsun, sevgililik ile iki farklı birey olma dengesini aşmamak gerektiğini düşünüyorum. adam bu maaş kartını verme işini kendi teklif etmiş bile olsa, mantıksız bir durum bence.

adam savurgansa savurgandır, karta el koymayla filan nereye kadar sürer ki. 3 ay, 5 ay, 1 yıl? kendim böyle bir şeyi asla yapmam, maaş kartı bende duracak artık diyen sevgilime de, hooopp yavaş gel derdim.

sevgilimde, al maaş kartım sende dursun dese, banane senin kartından, kendi harcamalarını kontrol et bi zahmet der, hiç elime almazdım.
  • wilhelmwasmuss  (29.11.14 20:10:43 ~ 20:14:13) 
Doğru olanı yapıyorsun. O da sadece espri olsun diye söylemiştir. Sıkıntı edilecek birşey yok. Rahatsız olsa illaki isterdi.


  • phoenixboy  (29.11.14 22:21:44) 
3 yılda ne para birikmiştir yaw :)


  • selam  (29.11.14 22:34:55) 
valla iyi yapıyorsun...


  • inanmazsan inanma  (29.11.14 22:45:55) 
ya ben evliyim, eşimin tam olarak ne kazandığını, nereye harcadığını ya da harcadığımızı bilmiyorum. bu da pek iyi değil, adam akıllı hesap yapmak istiyorum bilmediğim için yapamıyorum. sevgilinle senin durumunuzda sizin düzeniniz budur, sevgilin de rahatsız olmuyordur, başkalarının fikri hiç önemli olmaz. teker dönüyor ve herkes memnun.


  • sayns  (29.11.14 23:00:08) 
dayanamadım sordum: "kartı alıp da rahatımı bozamam hiç, ben hayatta o parayı biriktiremezdim, hayallerimdeki arabaya az kaldı" dedi. ben de kendimi yediğimle kaldım, iyi mi :))


  • vesna  (29.11.14 23:08:16) 
iddiasına karışıyorsun diye takılmış sana. büyütme hiç. kafasına takıp içine atıp laf sokacak olsa o kartı bırakmaz sana.


  • darkest hour  (30.11.14 02:23:38) 
Ben kadın tarafı olarak sevgilimin maaş kartının bende durmasından rahatsız olurdum. Tamam biraz müsrif seninki herhalde ama maaş kartına el koymak filan biraz fazla ağır olmuş.


  • elikası  (30.11.14 17:33:33) 
sorun filan kalmamış ortada ancak yarın bir gün böyle bir soruyu soracak olan olur yine de ben de yazayım dedim :) ben bu durumda sevgiliniz oluyorum aynı sorunu çoğu defa ben de yaşadım.oldukça savurgan biriyim para biriktiremem beceremiyorum işte ne yapayım.işte bu tip durumlarda sevgilim duruma müdahale ediyor veriyorum banka kartını ona.ne kadar süre ne kadar biriktirmem gerekirse o süre boyunca o yönetiyor durumu.bence karşılıklı anlaşma ve ilişkinin yapısına bağlı.para konularında sen ben ayrımı yapmıyorsanız olabilir garip bir durum değil :)


  • elçiye zeval olmaz  (30.11.14 21:51:26) 
En güzelini yapıyorsun.
Bu ergenlere bakma sen.

  • kahve kokusu  (01.12.14 00:23:06) 
En güzelini yapıyorsun.
Bu ergenlere bakma sen.

  • kahve kokusu  (01.12.14 00:23:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.