[]

google'ın indexleme sistemi

2.5 sene önce blog açtım. Toplamda yazdığım sayısı 15 ya vardır ya yoktur. Genelde 1000 ile 25000 kelime arasında yazılar yazmıştım. Tagler olsun, seoya uygun başlık ve descriptionları ayarlıyorum her yazıda. Google'da sürekli ya ilk sayfadayım ya da ilk sayfanın tepesindeyim. Bazı durumlarda tek kelimelik aramalarda bile ekşi sözlüğün üstünde çıkıyor. İlk sayfadayım derken spesifik aramalar değil. Çok genel durumlarda bile en başı çekiyor. Şimdi bu sadece 15 makaleyle nasıl oluyor? Google'da tepeye oturmak bu kadar kolay mı? Ne yazarsam yazıyım birkaç günde falan kalıcı olarak ilk sıralara geçiyor.

p.s: 2 defa ekşisözlükte atıfta bulunulmuştu yazılarıma. o aralar 4-5k tık falan aldığım olmuştu saat içerisinde bunların da etkisi olur mu?


 
olur oyle.


  • melancholia  (29.11.14 18:39:12) 
sana öyle çıkıyodur blog senin olduğu için. herkese öyle çıkmıyor olabilir. google kişiye göre farklı arama sonuçları çıkarabiliyor.


  • birisi.  (29.11.14 18:47:44) 
@birisi ben de öyle düşündüm bugün internet cafeden baktım. bazı yazılarda 1-2 sıra farklılığı var ama genel olarak dediğim gibi


  • oddyseus  (29.11.14 18:51:10) 
25.000 kelimelik özgün makaleler yazan bir blog otorite kabul edilebilir google gözünde. bu niteliğe kavuşunca da aramalarda çok güzel yerlere gelirsin. site analiz araçlarından sitene gelen linklere bak. makalelerini çok kişi referans gösterdiyse çok fazla artı puan kazanırsın.

bir de evet google hesabından çıkış yap ve aramaların özelleştirilmediği bir tarayıcıdan dene bakalım kelimeleri.
  • tescillimarka  (29.11.14 18:52:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.