[]

web design isi

sirketimiz iki tane internet adresi istiyor. bunlari tasarlayacak adam bulmak icin bana gorev verildi. cok fazla secenegim var. profesyonel gorunen, urunlerimizi ve ozelliklerini tanitan, ne is yaptigimizi acikca belirten ve ilesitisim adreslerimizi gosteren iki site yaptiracagim..bu konu hakkinda pek birsey bilmiyorum acaba diyorum ki bu web designer lari ararken dikkat etmem gereken noktalar var mi ? ne cok pahalidir ne cok ucuzdur kalitesizdir.

ornek

mesela bir arkadasim internet sitesi yapan adamin isi outsource edip etmemsine dikkat et demisti.

ornek 2

diger bir arkadasim ise web sitesinin gorme engelliler icin de kullanim kolayligi saglamasina dikkat et demisti. bu isi yapacak adama ben mesela bunu soyleyecegim abi dicem gorme engelliler icin de mesela resmin arkasina bilgisayar tarafindan veya gorme engellinin kullandigi software tarafindan okunabilecek yazi koy diyecegim.

 
divit'e ulaş derim.


  • tescillimarka  (29.11.14 18:53:33) 
hee, tavsiyem şudur, abi biz template'den yapmıyoruz diyenlerden uzak dur, görme engellisi, renk körü, mobil versiyonları vs. derken dikkat edilecek çok fazla husus var ve bizim sevgili tasarımcılarımız, html/css/js yazan abilerimiz bu hususlara pek dikkat etmiyorlar, en temizi zaten işi bu olan ve bundan para kazanan birinden faydalanmak, onun da en kolayı uygun bir template alıp modifiye etmek.

Edit: Tabii o template'i alıp aynen olduğu kimi kullanacak çakkallara da dikkat et.

Template diyince de korkma öyle bir modifiye ediliyor ki sahibi bile tanıyamıyor siteyi. nacizane tavsiye.
  • selam  (29.11.14 18:59:52 ~ 19:04:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.