[]

Ders çalışma - disiplin sorunu

Olmuyor ya, ne yaparsam yapayım ders çalışma alışkanlığını düzenli bir şekilde devam ettiremiyorum. yapmadığım şeylerin günü yaklaştıkça veya biriktikçe dudaklarımda yemeye bağlı kraterler oluşmaya başlıyor, gereksiz bir strese giriyorum. Kütüphaneye gidip amuda kalk deyin yapayım. o denli çözümsüzüm.




 
Öncelikle böyle kapsamlı bir cevap yazdığınız için teşekkür ediyorum.
İnanın tespitleri okurken bunları ben mi yazdım acaba dedim bir anlığına. Her tespitiniz tam üzerime oturuyor.

Anksiyete konusunda doğrusunuz fakat obsesif olacak kadar kaygılı değilim. genel anlamda sakin ve sessiz bir insanım, eskiden endişelendiğim bazı şeyleri zamanla yok ettim fakat topluluk karşısında sunum yapmak gibi -örnekler çoğaltılabilir- daha fazla endişelendiren konularda bu durum devam ediyor.

Özellikle çalışılması gereken şeyler olduğu zaman, "siz kendinizi içinde kaybettiğiniz, yani yoğunlaşabildiğiniz işlerde başarılısınız." bu durumu bazen ütopik bir şekilde düşünürüm. Örnek vermek gerekirse, bir dersin dönemlik tüm konularını, kafam rahatken ve motivasyonum yerindeyken iki üç gün durmaksızın çalışıp, bu parça parça çalışma gereksiniminden kurtulmak gibi.

İlk sorunuz için; derse başlayabildiğim zamanlar bir uyaranla dersi bırakmam, mesela kalkıp tv izlemem fakat o duruma gelince o ders gözümde dakika dakika büyür ve ben masa başında anksiyete deryasında sürüklenirim bi süre sonra bugünlük yeter diyerek kitabı kapatırım tabi o sırada dudaklarım ve yanaklarım farklı bir boyuta geçmiştir. İkinci soruyu da cevaplamış gibi olmuşum zaten.

Eklemek istediğim bir şey var. internet çok zamanımı alıyor, başına bi oturduğum zaman 3-4 saat kalkmıyorum. Bilgisayarı kaldırmayı denedim fakat çok sıkıcı bir şehirde çok sıkıcı bir hayatım var, pek dışarı çıkmıyorum, evde spor yapıyorum, genelde hayatım okul ve ev içinde geçiyor. şikayet etmiyorum. Evdeyken, dışarda olduğumdan huzurluyum zaten dışarda bir çok tanıdığım insan ilgimi çekmiyor, sıkılıyorum. Dediğim gibi internetin bu sıkıcılığı monotonluğu kıran, her gün yeni bir şeyle karşılaştığım ve yaşamımı sürdürmemi sağlayan bir kaynak(maddi değil). Bu yüzden kaldırdığım zaman hayata katlanamıyorum malesef.
  • zebragibi  (29.11.14 19:26:09 ~ 19:29:17) 
  • rakicandir  (29.11.14 19:28:32) 
Hiç sorun değil sabaha kadar okuyabilirim, nedense kendi açtığım duyurunun cevaplarını okumaya karşı konsantrasyonum çok yüksek oluyor ayrıca ilgimi çeken 50 sayfalık bir sözlük başlığını rahat bir şekilde okuyabiliyorum. Arada bu tip bilgiler veriyorum, elinizde doneler olsun diye.

Söz ve sorumluluk almak istemememin sebebi, hayatımdaki gerekli gereksiz bu kadar stresin arasında, bir de o sözün yükünü üzerimde, belki de normal bir insanın hissebileceğinin 3-4 katı şeklinde hissedecek olmam. Ayrıca bir söz verdiysem tutarım bunun da yükte etkisi vardır.
  • zebragibi  (29.11.14 20:28:23 ~ 07.12.14 00:07:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.