[]

Çok yakın arkadaşın düğününe gidememek?

Birçok nedenden ötürü arkadaşın düğününe gidemiyorum. Telafi etmek adına maddi/manevi ne yapılabilir?




 
çok yakın arkadaşının düğününe gitmemek (gidememek) mazeret kabul etmez. aynısını yaptım, çok da ciddi bir nedenim vardı, ama sildi adam beni. ve de haklı.


  • [silinmiş]  (29.11.14 11:07:05) 
mazeret kabul etmez +1

düğüne gidemiyorsanız kına veya nikahtan birine mutlaka gidin.
  • c1b2k3  (29.11.14 11:21:48 ~ 11:22:30) 
nasıl telafi edilir?


  • merak ediyorum  (29.11.14 11:39:10) 
telgraf yolla, ciddiyim.
edit: ilk fırsatta da hediyeni aklına gelen X2 olarak takmayı unutma.

  • greenplease  (29.11.14 11:46:16 ~ 11:50:29) 
Ben olsam mazeret kabul ederdim, hatta "Canım istemiyor, havamda değilim" bence en geçerli mazeret. Dünya benim düğünümün, nikahımın etrafında dönmesin, çok ayıp bence. Benim mutlu günüm diye insanların ne düşündüğünü o günlük bir kenara bırakıp, ısmarlama bir şekilde mutlu olmasını isteyemem ki. Belki hastasınız, biri hasta hasta benim bir şeyime gelse kahrolurum, ben kendimi affettirmeye çalışırım. Bence bunlarla Whatsapp'taki mavi tiklere takılan insanlar aynı.

Oh, be. Rahatladım. Şimdi sana döneyim, yapıcı olayım.

Arkadaşınıza telgraf çekebilirsiniz fırsatınız varsa, zaten düğün sırasında o telgrafları okuyorlar ve herkes iyi dileklerinizi duyabilir. Yerinize ikinizin de yakın olduğu birini gönderebilirsiniz. Bir çelenk gönderebilirsiniz geç değilse. Bir de sadece bugünse biraz zor ama daha önce nikahı falan yapılmışsa ve ona gitmişseniz, bu sefer çok koymayabilir. Onlara bir hediye alabilirsiniz ama gerçekten ihtiyaçları olan bir şey olmalı, rüşvet gibi olmamalı.
  • aychovsky  (29.11.14 11:51:02) 
çok yakın arkadaşınsa zaten seni anlayacaktır. ama işte canım sıkkın vs gibi bi sebeple gitmiyorsan ayıp.


  • exist is pretty  (29.11.14 12:03:17) 
nasıl mazeret kabul etmez?
başka bir arkadaşın ölüm döşeğindeki babasının cenazesini alacağız diye başka bir ile apar topar gitmiştim(amca hala ölmedi ama terminal safhada, o cenaze gelecek), bu bahane de kabul edilmeyecekse çok da yakın değilmişiz demektir.
telafi için kendim yapacağım ve sıklıkla kullanacağı bir şey düşünüyorum. elinden geliyorsa sen de öyle bir şeyler yap ve ver, yoksa gidip borcam ya da takı almanın bir mantığı olacağını sanmıyorum.
  • roboute guilliman  (29.11.14 12:03:20) 
ben de cok yakin bir arkadasimin dügününe gidememistim, yurt disindaydim ve bilet alacak param yoktu ögrenci halimle. anlayisla karsiladi. cicek göndermistim ben cicek sepetinden, cok sevinmisti. cicegin üstündeki flama midir nedir artik adi, onu söküp saklamis hatta.


  • mamu  (29.11.14 12:54:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.