[]

Youtube reklam ücretleri hakkında merak sorusu

Merhaba,
Bu işleri hiç bilmiyorum; mesela 100,000 kez izlenmiş bir video'da (ayrıca bayağı beğenilmiş olsun) video'nun başında gösterilen hani şu 'skip' yapılabilen reklamlardan ne kadar kazanılıyordur? Hatta bazıları video'nun belirli yerlerinde reklam gösteriyor. Kimisini X ile kapatabiliyoruz, kimisi video'yu kesip reklam izlettiriyor bir müddet. Bu işin fiyatlandırması nasıldır? Birçok şeye bağlıdır da kabaca nasıl oluyor onu öğrenmek istiyorum. Bu işi uygulayanlar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi?
Teşekkürler.


 
Videonun başında gösterilen reklamları genelde çok güçlü firmalar veriyorlar. Yani iyi para veriyorlardır. Çünkü hiç dandik bir firmanın reklamını görmedim ben?! Sen gördün mü? Demek ki en az 5,6 binden başlıyordur gibime geliyor. Belki daha fazla. Düşün en son sürekli THY'nin gördüm. Ondan önce de Turkcell'i falan görüyordum. Cornetto vardı bir ara. Videonın içeriğine göre de değişiyor sanırım. Çünkü dandik bir videoda hiç görmedim. Yani amatör çekim, komik videolar falan gibi şeylerde olmuyor. Genelde müzik vb. şeylerde oluyor. Buradan yola çıkarak o müzik akanalı ile anlaşıyor olabilirler. Video başına değil de tüm youtube videoları için gösterim gibi de olabilir.

Yani diyeceğim o ki çok güçlü şirketler veriyor. Hiç öyle dandik bir şirket görmedim. Dolayısıyla bu şirketlerle anlaşmak zordur gibime geliyor.

100 bin iyi bir rakam mı bilmiyorum ama videonun içeriği de önemli. Bakım şu haylaz köpeğin yaptığına ya da bebeklerle ilgili falan gibi şeylerse buna vermeyebilirler.

Sadece yorum yaptım kendi deneyimlerimden faydalanarak. Bu yüzden doğrudur demiyorum. Daha iyi bilen biri açıklarsa sevinirim.
  • secilmis uye  (29.11.14 12:21:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.