[]

Regl sancisi icin agri kesici kullanimi

Cok defa duydugum fakat hekimime sormayi her defasinda unuttugum bir seyi merak ediyorum. Cok cok siddetli regl sancilari ceken bir insanim. Hicbir care bulamadilar. Yillardir igneler ve agri kesicilerle dost oldum resmen. 4 yila yakin sure Yasmin kullandim. Mayis'ta hekimim biraktirdi. Birakinca 3 ay sanci cekmedim ama kabus 3. aydan sonra eskisinden daha da siddetli olarak geri geldi. Oyle ki 2 onceki reglimde cektigim acidan ambulansla hastaneye yetistirildim. 7'ye 5 tansiyonla tum gunu yine butun tetkikleri bastan yaptirarak gecirirken 2 tane de serum yedim. Kisacasi regl konusunda cok sanssiz bir kadinim ve astim ilaclari kullandigim icin ic hastaliklari doktorum agri kesici olarak Arveles disinda bir sey kullanmamaya ozen gostermemi soylemisti. Ilac alerjim yok ama.

Gectigimiz ay 38. gunde regl olabildim o olaydan sonra. Yine agri esigim yuksek olmasina ragmen cok siddetli bir sanciy oldu. Simdi 28. gundeyim. Saniyorum yaklasti. Henuz olmadim fakat bu sabah bagirtan bir sanciyla uyandim. Su saatlerde de ondan daha hafif ama yogun sancilar giriyor.

Deniyor ki, agri kesicilerin reglden 1-2 gun once alinmasi daha etkili. Bu dogru mu? Ilaca iyice alisip ilacin etkisizlesmesinden de korkuyorum acikcasi. Dogruysa gunluk hangi dozlarda, ne kadar arayla almaliyim?

(Ege Uni. Tip Fakultesi'ndeki hekimim multikistik over demisti. Serum yedigim gun Datca Devlet Hastanesi'ndeki doktor ise polikistik over gibi gordugunu ama ciddi bir durum olmadigini soyledi. Hangi hekime inanacagimi sasirdim. Surekli ayni tetkikleri yaptirmaktan biktim artik. Acikcasi Tip Fakultesi'ndeki hekimime daha cok guvendim.

 
bu ceveba bir erkek olarak cevap verdiğim için üzgünüm. yıllardır başım ağrıdığında majezik alırım 20 dakikada tüm ağrıyı geçirir. daha geçenlerde açtım okudum 'lan neymiş acaba tam olarak' diye. meğer regl sancıları için üretilen bir ilaçmış. öyle işte.
yine de doktor tavsiyesi alalım internetten tavsiyeyle ilaç almayalım :)

  • KidLazer  (29.11.14 02:16:19) 
Magnezyum iyi geliyor. Hani tablet olarak satılanlar var ya, işte onlardan al regl olmadan evvel, 4-5 gün önce. Düzenli al böyle. Ama sadece regl olmadan 4-5 gün önce, 4-5 gün süreyle kullanmak şartıyla. GNC'nin filan var.

Ağrı kesici iğne yaptırmam söylendi bana da jinekolog tarafından -her regl öncesi (benzer bir tansiyon sorunundan sonra)- ama ağrı kesiciye bağışıklık kazanmamak için yaptırmadım. Magnezyum işe yarıyor. Tamamen geçmiyor sancı ama kramplar azalıyor belirgin şekilde.

Buscoplan Plus tavsiye edebilirim tablet ağrı kesici olarak.
  • m e l t e m  (29.11.14 02:21:33) 
Yok zaten ben kadin dogum hekimimin de onayi ile arveles kullaniyorum. Majezik=Bonibon benim icin ne yazik ki. :) Bir de daha ziyade regl oncesi kullanim sekli ve dozu aslinda sordugum. Ama yine de tesekkur ederim.


  • asyamaris  (29.11.14 02:22:29) 
mideniz sağlam mı? hiç voltaren denediniz mi?
endometriyozis yoktur kesin di mi?
regl başlamdan bir gün önce ibuprofen 600 mg almayı da deneyebilirsiniz.
antibiyotiklere direnç gelişmesi, bazı narkotik ağrı kesicilerin farmakolojik bağımlılık yapması gibi bir 'ağrı kesiciye karşı bağışıklık kazanmak, duyarsızlaşmak' olgusunun varlığından haberdar değilim. hiç duymamıştım öyle bişiy.
  • compadrito  (29.11.14 05:57:41) 
agri kesicileri opiodler(morfinler) ve nsaii ler olarak ikiye ayirabiliriz kabaca. morfinler duyarsizlik kazanmaz vucutta.. ama bizim kullandigimiz basit agri kesici haplar yani nsaii ler duyarsizlasabilir zamanla. adetten 2-3 gun once kullanin denmesinin sebebi agriyi gecirmek degil rahim icinde olusan inflamasyonu dagitmaktir. cunku ilacin(non steroid antiinflamatuar) ozellikleri: analjezik(agri kesici) antipiretik(ates dusurucu) ve antiinflamatuar(inflamasyon giderici) olmasi. her ay rahim ic dokusunda(endometrium) inflamasyon tarzi kan birikimi oluyor. eger ilaci onceden kullanmaya baslarsaniz kilcal arterler catlayip kanama baslamadan evvel inflamasyonu azaltmis olursunuz.


  • shotgunwoman  (29.11.14 07:42:10) 
inflamasyon azalirsa agri da azalacaktir kanama da.. fakat parasetamolun antiinflamatuar ozelligi yok. etken maddesi parasetamol olan hap kullanmayin regl icin..


  • shotgunwoman  (29.11.14 07:44:03) 
ağrılarınız artmadan sıcak şekerli su (bol şekerli) rahatlatıyor. hatta çinliler'in bunun için özel bir şekeri varmış. tıp uzmanlık alanım değil ancak ağrı kesicilerin menstrual döngü üzerinde olumsuz etkileri olabiliyor. jinekoloğunuza danışıp bir süre doğum kontrol hapı kullanmak hormon düzenleyici etkisiyle rahatlabiliyor. polikistik overiniz var ise zaten bir süre doğum kontrol hapı kullanıp kontrol altına almanız gerekir. zira polikistik over kadınlarda insülin direncini, insülin direnci de tekrar polikistik overi tetikliyor ve çıkmaz bir döngüye giriyor. insülin direnci şeker ilacı kullanmanıza sebep olacak boyuta gelebiliyor.


  • madarch  (29.11.14 07:52:46) 
multi ile poli'nin kelime anlamı aynı
ilaçların yarılanma ömürleri var. vücuttaki dozları bitince etkileri de biter. kronik bir ağrın yok, mens ağrın var. astım hastasıysan dahiliye değil göğüs hastalıkları ve immunoloji seni takip etmeli. göğüs hastalıkları uzmanı ile beraber başka ağrı kesicileri deneyebilirsin.

tekrar doğum kontrol hapına da başlayabilirsin tabii ki kadın doğum doktorunla beraber alacağın bir karar bu. neredeyse her ay 1-2 gün seni normal hayattan alan bir ağrı ne olursa olsun normal değildir ve tedavi edilmelidir.
  • la noix  (29.11.14 08:07:49) 
Hastalarima verdigim tavsiye, adetten 2 gun once magnezyum saşe kullanmaya baslayip adet donemi boyunca devam etmeleri. Bunun disinda buscopan plus adet sancisi icin cok iyidir. Acilde agri kesici kullanmadan yalnizca buscopan ile adet sancilarinin yuzde 95'i dayanilabilecek duzeye geliyor.


  • vendorth  (29.11.14 08:48:19) 
Öncelikle magnezyum takviyesi ve Voltaren'e göre hafif olan Buscopan Plus gibi ağrı kesicilerle iyileşme sağlamak mantıklı değil mi? Direkt Voltaren gibi bir ağrı kesici almak doğru mu? Jinekolog bana magnezyumdan bahsetmeden Voltaren'i dayamıştı. Her ay iğne yaptırmamı söylemişti ama müstakbel kayınvalidem sağ olsun (o da hekimdir) önerdi de magnezyumu denedim önce.

Verilen cevaplar doğrultusunda bir sorum var; bağışıklık kazanmıyor muyuz şimdi biz bu ağrı kesicilere, düzenli kullanımda? Bir başka deyişle; bağışıklık sistemimiz bu ağrı kesicilerden hiç etkilenmiyor mu, tolerans geliştirmiyor muyuz?
  • m e l t e m  (29.11.14 09:31:30) 
Ben ağrımın olduğu gün içiyorum(buscopan). Doktor vermişti ama ilacı içince bir 1 saat uyumanız gerekiyor.


  • verbanadüşlerimi  (29.11.14 09:56:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.