[]

kedi sahibi olmak için şahsi araç şart mı?

Merak ettiğim konu, tek başıma yaşıyorum; bir kedi almayı planlıyorum fakat bunun aşısıydı veterineri idi, şehirler arası yolculukları derken sürekli bir şahsi araç olması gerekiyor mu? Tek çekincem bu; ayda yılda şehir dışına 5-10 günlüğüne çıkınca illaki benimle gelmesi gerekecek, otobüslerde ne derece rahat oluyor ya da izin veriyorlar mı? Ya da bir otomobil şart mı kedi-köpek için?




 
kediler ev hayvanıdır. kendi evlerinden mutludurlar.

köpek gibi yanınızda taşımanız gerekmez. mama-sularını ve tuvaletlerini bıraktığınız sürece evde tek başlarına birkaç gün kalırlar.

sokak başında bir veteriner var. alır götürürsünüz kedinizi. arabaya gerek yok.

3 kedim var. arabam yok. kedilerim 1 taneyken de yalnız başına kalıyordu.
  • mea maxima culpa  (29.11.14 00:41:18) 
kedi, köpek gibi yanında gezdirebileceğin bir hayvan değil. ev hayvanı. dolayısıyla araca gerek yok. taşıma kutusuna koyup toplu taşımayla veterinere falan götürebilirsin. evden ayrı kalacağın süre zarfında da eşine dostuna rica edersin, iki günde bir evine uğrayıp mamasını suyunu verir. olmadı bir yakının evine bırakırsın, kedini misafir eder. ama öyle tutup da şehir dışına kolay kolay götüremezsin kediyi. hem sevmez, hem de köpek kadar evcil olmadığı için zapt edemezsin, kaçar kaybolur, sorun çıkarır.


  • sir gawain  (29.11.14 00:42:33) 
ankara'da yaşıyorsan ve evine gitmek için otobüsten başka alternatif yoksa evet. yoksa veterinere bile götüremezsin. ha taksi var tabii ama kaçar bi taraflarına. neyse işte yaşadığın şehir için araştır otobüslere falan binebiliyor musun kafesindeki hayvanla binebiliyorsan hiç sorun değil binemiyorsan sorun.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (29.11.14 00:45:37) 
kediler ev değiştirince ya da alıştığı ev ortamında değişiklik olunca depresyona giriyor.

tehlikeli yani kediyi bir yere taşımak.
  • mea maxima culpa  (29.11.14 00:46:20) 
başka şehre gitme işini bilemem ama bizim kedinin vererineri eve geliyor ve ekstra bir ücret almıyor. o tarz bir veteriner bulursanız vereriner için dışarı çıkmazsınız ki zaten 3-4 aylıktan sonra pek veterinere gitmeniz gerekmiyor


  • sta  (29.11.14 00:50:08) 
@proletarier aller lander vereinigt euch

evet ankara'da yaşıyorum, kedilere özel bir taşıma çantası gibi bir şey var sanırım, öyle bir şey alsam, toplu taşımada ya da metroda sorun çıkarmazlar diye düşünüyorum.

Benim merak ettiğim bu işin zorluğu; 2-3 ayda bir veterinere ya da başka yere götürmek sorun değil; ayrıca ben bir haftalığına evden ayrılınca kimseye bırakma şansım da olmasa otomatik yem makineleri iş görür mü ya da evde tek başına kedi sıkılmaz mı bir hafta?
  • gezegen olan pluton  (29.11.14 00:52:49 ~ 00:55:41) 
öyle bir çıkarırlar ki.

www.eksiduyuru.com
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (29.11.14 01:00:52) 
hayır değildir. bakma bende de araç var ama aracı olanlar daha avantajlı getir götür ve acil durumlarda. aracınız yok diye kedi besleyemezsiniz anlamına gelmez. (15 yıllık kedi sahibi :P)


  • false pretension  (29.11.14 01:07:46) 
şehir dışına çıktığında seninle gelmemesi daha hayırlı olur zaten. aksi takdirde hayvanın psikolojisi ve düzeni alt üst oluyor. çok çabuk etkileniyorlar öyle şeylerden. maksimum bir haftaya kadar yalnız bırakabilirsin iki adet temiz tuvalet kabı ve farklı odalara bol bol mama - su koyarak. sorun karnını doyurabilmesi değil, orasını kendi ayarlıyor sen yeterince mama ve su koyduğun sürece. asıl dikkat etmen gereken nokta evde karıştırabileceği hiçbir şey bırakmamak. bu konuda çok fenalar çünkü, hele de ortalığı boş bulunca kafasına göre sikebilir etrafı. mutfağı banyoyu kapalı tutup evde ıvır zıvır ne varsa dolaplara kaldırmak lazım. pencerelerde sineklik varsa ve sağlamsa pencerelerden birini de açık bırakman iyi olur. bir haftayı aşan sürelerde ise veterinerine belli bir miktar ücret karşılığında konaklatabilirsin kedini bakacak kimsen yoksa. ya da buradan yardım isteyebilirsin gerektiğinde, illa biri bulunur.

veterinerden bol şey yok ankara'da, ben hep kedi taşıma kafesinde yürüyerek götürüp getirdim. ama şansıma hep veterinere yakındı tuttuğum evler. yakın değilse yine taşıma kafesinde toplu taşımaya da binebilirsin. mecburiyetten kedi-köpek taşıdığımız oldu toplu taşımada ama kimse bir müdahalede bulunmadı.
  • blodeuwedd  (29.11.14 01:34:16) 
araba şart değil, kediler tatile gidilirken götürülmez pek, en fazla günlüğü 50 liradan falan bir bakımevine bırakırsınız, yada aynı ücreti birisine verirsiniz kendi evinde yada sizin evinizde bakımını yapar. o da olmadı komşunuza anahtarı bırakırsınız (kedi besleyen biri varsa bina'da ona bırakın en güzeli) vs. vs. kedi taşınmaz, bakımı kolaydır, birde kediye normal tuvalete sıçma işeme eğimi veriliyor baya bildiğiniz klozete oturup yapıyor hayvan, o şekilde eğitirseniz eve gelen kişi sadece sifonu çekecek o kadar :)


  • selam  (29.11.14 02:56:34) 
her yer veteriner dolu. bizim burada her sokakta bir tane var neredeyse.

mahallenizde bir veteriner bulur kutusuna koyar yürüyerek gidersiniz. öyle metroya binmeye filan gerek yok ki.
  • mea maxima culpa  (29.11.14 08:18:48) 
Arabasız veterinere götürmek sıkıntı olabilir. Bizimki mesela toplu taşımada aşırı korkuyor panik oluyor. Kıyamıyorum. Taksiyle götürmek istediğimde de taksiciler almayabiliyor.


  • zombi  (29.11.14 09:47:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.