[]

Beyinsel Fonksiyon Yitimi Şüphesi

Unutmaya çalıştığım bazı şeyler var. Ha unuttum ha unutacağım evresindeyim şu aralar. Ara ara küçük şeyler geliyor yine aklıma ve hooop atıyorum arkaya. Unutuyorum unutmasına ya da o an çıkarıyorum aklımdan ama bir yandan da aklıma takılan bir şey var.

Şimdi ben bu işlemleri yaparken beynimin bazı fonksiyonlarını çalışmamaya zorluyormușum gibi hissediyorum. Bu tarz bir şey mümkün mü? Çünkü unutma konusunda çok iyiyim fakat hatırlama konusunda da bir o kadar kötüyüm.


 
fonksyion yitimini bilmem ama bende de var olan yadsıma, inkar tablosu var gibi sizde de. sonra birikip birikip patlıo bunlar. unutmaya çalışmak yerine yüzleşmek gerekiyor. ben kişisel sebeplerle terapiyi yarım bıraktım ama çözeydim eyiydi.


  • mahnita  (28.11.14 23:22:40) 
unutulması gereken konular olduğunda, en iyi tekrar yapıldığı zamanlardan olan uykuyu da es geçeriz. sıkıntılıyken uykunun gelmemesi, unutma isteğinden kaynaklanabilir. uykunun tam alınamaması ve bu durumun kronik hale gelmesi hem hafızayı hem refleksleri hem bütüncül düşünmeyi olumsuz etkileyebilir


  • 3/3  (28.11.14 23:24:02 ~ 23:26:00) 
Aha! Ayni sey benim de kafama takiliyor. Boyle yapa yapa beyinde bazi kisimlara "sen bundan sonra yan gel yat, kendini fazla yorma" talimati mi veriyoruz diye dusunuyorum. Hatta boyle olduguna ciddi ciddi inaniyorum. Cunku gencecik yasimda Alzheimer noktasina dogru gidiyorum. Beyin cok karmasik, dusundugumuzden daha fonksiyonel calisan birsey. Ve cok esnek bir yapiya sahip oldugunu, duruma gore kendini yeniden yapilandirdigini biliyoruz.
Bu konuda hicbirsey bilmiyorum ama bence bu mumkun. Cunku beyin bircok seye kendi kendi karar veriyor bizim ne yaptigimiza, nelerle karsilastigimiza bakarak.

  • delifaruk  (28.11.14 23:26:04) 
@3/3 peki ne yapmalıyiz?


  • m murphy  (28.11.14 23:29:01) 
m murphy; genelde kaygı bozukluğu olan insanlarda, travmatik durumlarda, obsesyon tabanlı hastalıklarda görüldüğünü düşünüyorum. yani düzeltmek oldukça zor. belki bu durum bu şekilde olmasa, unutmak için takla atmasa beynimiz, çok daha sıkıntılı durumlar ortaya çıkabilir. akıl yürütme, karar verme, hızlı kavrama (zeka) normalden daha az verimli hale geliyordur. yani kapasite altı yaşamaya başlanabilir en azından bir dönem. dikkat eksikliğinde yaşanan performans düşüşü, bu durumda da geçerli olmalı. dikkat eksikliği aynı zamanda bu durumun hem sebebi hem de sonucu olabilir.

not: tüm yazdıklarım şahsi düşüncelerimdir. bilimsellik iddiası yoktur.
  • 3/3  (28.11.14 23:34:54 ~ 23:37:36) 
Beyinsel fonksiyon yitimi mi oluyor acaba diye düşünüyorsan oluyordur, beyin bir gizem ama acaba böyle olur muyum diyince dusunuyorsan öyle olursun tabi bu benim uydurmam ama oyle bence


  • neoyazin  (29.11.14 00:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.