[]

Oha o filmi nasil izlemezsin lafi duymak istemiyorum

Ya boyle cok taninan bilinen ve sevilen filmler var ya onlarin hic birini izlemedim ben aclik oyunlarini bile ilkini bugun izledim. Nedir bu filmler herkesin izlemesi gereken?




 
imdb top 250 diyenler olacaktır, bence o filmlerin hepsi herkesin ilgisini çekmez.

bence, benim ilgi alanıma göre izlenmesi gereken filmler:

yüzüklerin efendisi üçlemesi
matrix üçlemesi
inception
shawshank redemption
eternal sunshine of the spotless mind
braveheart
mr. nobody
hannibal üçlemesi
25. saat
canım kardeşim (türk filmi)
the way back
little miss sunshine
into the wild
children of men
groundhog day
hachiko: a dog's story
the truman show
yes man
the prestige
requiem for a dream

(ben demeye kalmadan imdb top250 diyen çıkmış, oradaki filmler kült filmerdir. en iyi filmler değil, zamanında teknik açıdan çığır açmış filmler de olabilir, bu yüzden şu an o filmler sana sönük, bayağı veya itici gelebilir)
  • thracian  (28.11.14 21:04:42 ~ 21:07:15) 
en çok kişi tarafından oylanan filmler bunlar: www.imdb.com

ilk 50'yi izlersen o lafı pek duyacağını zannetmem.
  • signore  (28.11.14 21:07:00) 
Citizen Kane için öyle diyorlar. Hatta spoiler'ları her yerde.


  • aychovsky  (28.11.14 21:08:26) 
yukarıda dendiği gibi aç imdb top 250'yi. siyah beyaz olmayan, özellikle 90 sonrası filmleri izleyerek başla. daha sonra hitchcock'lara, kubrick'lere falan geçer toparlarsın. 60 öncesi ve westernleri pas geç. pek bir şey kaybetmezsin bana göre.

bu arada açlık oyunları öyle kült, "oha nasıl izlemezsin" denecek bir film değil. ne alakası var? kafana bu düşünce nasıl oturdu merak ettim. yanlış anlama ama bunu dahi ayırt edemeyecek düzeyde olduğunu varsayarsak önünde uzun bir yol var sayılır. ama sinema severlerin hiç izlememiş olmak ve ilk defa izleme zevkini tatmak için yalvardığı onlarca filmi görmemişsin. hepsinin heyecanını ilk defa yaşayacaksın. şanslısın bu bakımdan düşünülünce.
  • sir gawain  (28.11.14 21:34:14 ~ 21:35:15) 
Cidden açlık oyunları kitaplarını da filmlerini de çok severim de oha bunu nasıl izlemedin dencek bir film değil kesinlikle. Yani populer kültüre ait filn kast ediyosan harry potter serisi star wars serisi matrix ve lotr serisi izle populer kulturdeki geyikleri anlarsın. Onun dışında ilgini çekerse bi iki marvel filmi ve batman serisini izle. Asıl kült filmleri yukarda yazmışlar


  • nundu  (28.11.14 22:16:06) 
This is from MAthilda.


  • Cursed Chico  (28.11.14 22:34:23) 
çok popüler, herkesin izlemesi gereken ve altı boş olmayan filmlerden:

fight club
requiem for a dream
matrix
old boy
godfather serisi

ama izledikten sonra fular takıcam dersen daha başka filmler var tabi.
  • lesmiserables  (29.11.14 00:07:21 ~ 00:08:54) 
matilda nickinde olup da leon izlenmezse olmaz.


  • devilred  (29.11.14 00:12:16) 
valla ben cevremde Leon u izlemeyen adını duymayan o neki die soran adam gördügümde acı dolu bakışlarla bakıyorum..


  • aurora90  (01.12.14 18:27:08) 
Milletin şartlandırdığı değil senin beğendiğin fimleri izlemen daha önemli. Sonuçta bu bir eğlence. Bu konuda sana şu site ile yardımcı olabilirim. İzlediğin filmlere 1-100 arasında bir puan veriyorsun. Daha sonra bir filmi izlersen kaç puan vereceğini sana söylüyor. Böylece adını duyduğun bir filmi burada aratıp fikir sahibi olabilirsin. Daha önemlisi seninle benzer filmler izleyen kişilerin listesini takip edebilirsin.
www.criticker.com

  • toytonc  (02.04.16 14:33:43) 
ya hangi çağda yaşıyoruz hala film tavsiyesi isteyenler var. arkadaşım kendi beğeni kapasiten yok mu mesela adamın biri 60 öncesi filmler dandik demiş iyi kendisi izlemesin. ayrıca yukarda sayılan filmlerden çok daha güzel filmler var imdbdeki çoğu filmin fragmanı var bunlara rağmen kendine izleme listesi oluşturamıyosan zaten izleme.


  • her gece aç  (02.04.16 14:38:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.