[]

Görevini yapmayan memuru şikayet etmeli mi?

ÖĞrenci belgesi almak için okula , devlet üniverstesine gittim. 13.00 civarı. 13.10 civarı geldiler tatilden memurlar. Neyse bu sorun değil, olsun o kadar. Öprenci gelgesi istedim, sistem kapalı dedi görevli. Daha önce pek olmamıştı böyle. Ne zaman gelir filan dedim, belli olmaz arada uğra dedi bugün.

2-3 saat içinde gittim 3-4 kez, somn kez gttğimde bayağı konuştum, niye istiyorsun dedi, anlattım. GSS borcu çıkmış, onu kapattırmak için, af haftası filan dedim.

SOnra dedi senden önce biri geldi, ona bakmış geldiğinde, sistem açılmış, benim de sorunum benzer diye borcum var diye benim kartımı da istedi, belki açılmıştır sistem diye. ÖĞrenci kartını verdim ve belliydi zaten, çıkarttı belgeleri.

Ya sistemi f5 yapmaya üşeniyordu ya da istediğine belge veriyor.

Şimdi bana güya iyilik yaptı 2 saat sonra yalvar yakar vererek. 13.00 civarı verebilecekken. 15.00 gibi aldım. 1 saat yol geldim sonrasında muhitime, 16.03da vardım SGKYa, 2710 idi sıra numaram. Önümde 57 kişi vardı. 16.20ya doğru 2703e gelmişti, başarabilirdik ama 16.27de kapattı devlet sistemi ve haftaya kaldı.......

Yani sekreter memur kadın yüzünden oldu deyip onu suçlamak istiyoeum. Daha önceki günlrde de gidebilirdim de, kadının keyfi öğrenci belgesi verdiğini düşünüyorum. Sebebini de çözemedim, 2 dakikalık iş öğrenci belgesi vermesi. Kağıt parası filan ondan gidecek hali yok, bunun sebebini anlayamıyorum.

Dekana mail atacağım, dekan da bizim bölüm başkanı ve beni sever. Kötü şeyler olsun da istemiyorum ama böyle devam etmemeli.

 
neredeyse bütün öğrenci işlerinde durum aynı. şikayet edin etmesine ama bunlar bildiğin devlet memuru olduğu için bir sonuç elde edilemiyor maalesef. uyarı falan gelirse 2 gün düzgün çalışıp 3. gün eski düzene dönüyorlar..


  • calzoncillos  (28.11.14 18:58:04) 
Bence sikayet edin. Belki bir sonuca ulasamayacaksiniz ama yapilan saygisizliga tepkiniZi gostermus olacaksiniz.


  • mikmik  (28.11.14 19:09:18) 
Şunu yazmayı unutmuşum, o son muhabbet sırasında bir yerde, bu sistemin gitmelerini nereye şikayet edebileceğimi sordum, sonuçta demek ki serverda sorun var ve bunun arızasının gideirlmesi lazım. Kadın ne gerek var, bak burda belgen deyip verdi işte sonrasında.


  • Cursed Chico  (28.11.14 19:09:19) 
kesinlikle şikayet etmelisiniz. pek çok insan " bir ben şikayet etsem ne değişir ki" diye düşünüp şikayet etmiyor dolayısıyla işini iyi yapmayanın yanına kar kalıyor.

hiçbir şey elde edemeseniz veya memur uyarı vs almasa bile en azından hakkınızı aramış olursunuz.
  • sen olmayan cocuk benim  (28.11.14 19:10:08) 
Daha önce oldu benzeri. Atılma olmadı, yeri değiştirildi. Amir gibi bir şeyken şefken sıradan bir memur oldu.


  • Cursed Chico  (28.11.14 19:25:19) 
elinde bir kanıt olmadan, sadece varsayımla şikayette bulunmak doğru değil. belki gerçekten de dediği gibidir, bilemeyiz. çok dert etme.


  • puc  (28.11.14 19:28:44) 
Arkadaşım, memurun sana garezi mi olacak da git gel yapacak. Üniversitelerde internet sıkıntıları sık rastlanır. sistemde veritabanına ulaşamıyorsa, eliyle mi yazacak belgeni. bir de bu tarafından düşünün. şikayet edecekseniz, "öğrenci işleri bürosundan evrak almak çok uzun sürüyor ve sürekli hizmetten yararlanamıyoruz" diye mesaj atın. en azından oturup sistemi güncelleyip makineleri güçlendirsinler, hatları yenilesinler. mağdur olmuşsun ama onun nedeni memur değil, sistem altyapısı.


  • tahtelbahir  (28.11.14 20:12:45 ~ 20:13:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.