[]

sigortalı olmayanların 213 tl ödeme zorunluluğu - eş durumu

selam,

eşim çalışmıyor ama benim çalıştığım kurum tarafından özel sağlık sigortası yapıldı.
onu kapsamaz değil mi bu saçma uygulama?

 
Sizin sosyal güvenceniz varsa ssk bağkur gibi zaten eşiniz sizin üzerinizde sağlık hizmelerinden yararlanabilir. Gss başuvurusu grekmez.


  • murty  (28.11.14 13:51:44) 
Ozel saglik sigortasinin hiç alakasi yok ne esinizle ne de gss ile.


  • pinman  (28.11.14 14:00:24) 
ben çalıştığım için eşimin de otomatik olarak sgk güvencesi altında olması gerekiyor bildiğim kadarı ile.


  • teritori  (28.11.14 14:05:52) 
Aynen öyle.

esgm.sgk.gov.tr

Şurdan eşinizin bilgilerini girin. Provizyon kısmında bugünün tarihini girerek sorgulama yapın orda zaten herşey belli oluyor.
  • murty  (28.11.14 14:09:25) 
ben de ayrı duyuru açmayıp burada sorayım madem.

çalışan kişinin çalışmayan eşi konumundaki kişi için çalışan eşin şirketinin sgk ya bildiri yapması mı gerekiyor yoksa eşlerden birisi sgk ya giderek mı yapıyor sigortasını ?
şöyle özetleyeyim daha anlaşılır olur.
eşlerden birisi evlilik tarihinden öncesinden beri çalışıyor, diğeri evlilik öncesi babadan ssk lı (25 yaş altı öğrenci) bu iki vatandaş evlendikten sonra nasıl bir prosedür izlemek gerekiyor?
  • matematik koyu  (28.11.14 17:01:17) 
@matematik köyü: biz hiçbir şey yapmadık. her şey kendi hallolmuştu.


  • teritori  (01.12.14 08:42:15 ~ 08:42:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.