[]

gss prim borcu

ödüyor musunuz / ödediniz mi?

ödemiyorsanız neden? ve ileride ne yapmayı düşünüyorsunuz? ödüyorsanız neden?

benim ilk çıktığından itibaren 9 aylık borcum var, öğrenci değildim, çalışmıyordum. 1000tl civarı olmuş faizle. sevgilimin de 250tl civarı borcu çıktı çalışmadığı dönemden.

ben ödememeyi düşündüm hep, icraya falan gidene kadar. fakat evleneceğiz seneye. tek başımayken başıma dert olması koymazdı o kadar bu borcun ama şimdi riski 2 kişi taşıyacağız. o yüzden ödesek mi diye düşünüyoruz. napsak ödesek mi? kurtulma şansı var mı? olmadı ödesek faizinden yırtabiliyor muyuz?

 
bundan sonra en fazla borcun faizi silinebilir. onun dışında devlet o parayı yine her türlü ödetir size. bence ödeyin.


  • razvan rat  (28.11.14 11:37:02) 
faizli borcum vardı 3 ay için 410 tl. her ne kadar istemesem de yapılandırdım tek seferde 330 tl ödedim.


  • bira sisesi kapagi  (28.11.14 12:09:00) 
Bu olay ilk çıktığında 25 yaşını doldurmuş ve henüz üniversiteden mezun olamamıştım. Daha sonra mezun oldum işe girdim fakat hala borç işlemeye devam ediyor. "Gidip bi yapılandıralım şu borcu" diye sgk'ya başvurdum fakat oradaki görevlinin söylediği "bence af bekleyin" oldu. Aftan kastı son torba yasanın kapsadığı gecikme faizlerinin silinmesi miydi yoksa genel olarak komple bir af mıydı bilemiyorum. Borç hala duruyor ve işlemeye devam ediyor.
Çözemedik.

  • dayrise enterprises  (28.11.14 12:31:09) 
@dayrise enterprises

aynı şekilde benim de borcum vardı. öğrenci olduğum dönem birikmiş borçlarımı sgk'da sildiler ama diğer kalan borç için ödemenizi tavsiye ederiz şeklinde konuştular. en fazla faiz için bir af gelir dediler. diğer borcu bir şekilde yine ödemeniz lazım dediler bana.
  • razvan rat  (28.11.14 12:34:02) 
öğrenciyim ama öğrenci belgesi verip sildirecek kadar bile siklemiyorum. ödemeyen çok.


  • xenophobe  (28.11.14 12:37:55) 
@want2die: param yok değil ki, 2 senedir çalışıyorum henüz parama dokunmadılar. sgk'dan da faydalanabiliyorum. vergi borcu olarak görünmediği için (vergi dairesine baktım var mı orda bir şey diye) satış problemi de çıkmaz gibi.


  • lemmiwinks  (28.11.14 12:44:55) 
borcu yapılandırmaya da korkuyorum arkadaşım yapılandırdı ve 2 katına çıktı. Arada kıyıda kalmış vaziyetteyim ben de...


  • skoylu  (28.11.14 13:27:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.